Турніри

Ліга Європи

Ковалець: «Навіть травма Себальйоса – це момент недовідновлення…»

2024-09-27 09:47

Український тренер Сергій Ковалець прокоментував поразку «Динамо» від «Лаціо» (0:3) в матчі ЛЄ.

– Що стало коренем проблем? Адже результат цього матчу був вже фактично зроблено у першому таймі.
– Це перший матч. Самі гравці та тренери говорили, що результат міг би бути кращим, але командні дії в захисті дали змогу «Лаціо» забили тричі у першому таймі.

Динамівці створювали моменти. Якби забили до перерви, то навіть за такого рахунку могла бути інтрига.

Але все ж клуб Серії А сильніший, ніж «Динамо». Як і по трансферній вартості – там наче 190 мільйонів проти 80, тому в цьому плані «Лаціо» переміг заслужено. Тут треба аналізувати, є багато інформації для тренера. Починаючи з гри, закінчуючи логістикою та добиранням до матчу.

– Ви згадали про помилки захисників. Було помітно, що вони банально не встигали страхувати один одного, коли хтось грав на випередження. Чи недосвідченість Себальйоса, Михавка і Біловара?
– Ви маєте рацію, що це досвід такого рівня матчів та такого суперника. До цього треба прийти, робити помилки. Всі звинувачують молодих гравців захисту. Але я вважаю, що в усіх голах командні дії були не на хорошому рівні. Там не поборолись на підборі, там програли багато боротьби. Тренерський штаб акцентував на цьому увагу. Якщо не відбираєш м’яч, особливо у середині поля, то будуть проблеми.

– Кого ви можете виділити індивідуально?
– Я б сказав, що всі старалися. Розумієте, є майстерність і клас. Всі хотіли виграти, це було видно, але рівень інтенсивності суперника був вищий. Гравцям та тренерському штабу потрібно аналізувати, чому так сталося. Хоча Шовковський і Бароні були якраз дебютантами групового етапу Ліги Європи – тут і тренерське протистояння. Бароні все ж досвідчений та тренував клуби Італії, а Шовковський поки лише «Динамо» вперше. 

– Ви зачепили питання логістики. Ви маєте на увазі те, що клуб вирішив грати в Німеччині, а не в Польщі?
– У нас іде війна та є проблеми з логістикою. Навіть травма Себальйоса – це момент недовідновлення, м’язове пошкодження. Коли багато в сидячому положенні перебувають.

Але у мене виникло питання, що динамівці могли матч з «Рухом» зіграти, наприклад, у Львові. Щоб було простіше добиратись та зробити відновлення у Львові. Такий дискусійний момент.

Якщо говоримо, що добираємося 19 годин, то над цим треба працювати – щоб було менше кілометрів і часу. Зараз потрібно знову їхати назад в Київ. Але триває війна – і, можливо, не варто говорити про ці нюанси, але все одно фізіологію не обдуриш.

Було помітно, що у гравців немає емоцій та такого азарту. Одне – що «Лаціо» зіграв дуже добре, інше – що гравці були стомлені. Як сказав Ярмоленко, гравці АПЛ не змогли б зіграти 60 матчів, якби добиралися по 12-15 годин.

ua.tribuna.com