Турніри

Ліга Європи

Піренейський фініш Ліги Європи

Півфінал Ліги Європи УЄФА подарує шанувальникам футболу суто іспанську дуель, а також іспано-португальське дербі. «Атлетико» поміряється силами з «Валенсією», яку мадридці перемагали завдяки правилу виїзного голу в чвертьфіналі тріумфального для себе сезону в 2010-му.

UEFA.com

2012-04-06 01:15

В 1/4 фіналу «Атлетико» за сумою двох матчів обіграв «Ганновер» (4:2), тоді як «кажани» зуміли здобути загальну перемогу над «Алкмаром» із рахунком 5:2 після поразки в першій грі (1:2).

У нинішньому сезоні в рамках Примери мадридці жодного разу не переграли підопічних Уная Емері, поступившись на виїзді (0:1) і зігравши вдома внічию (0:0). Першу півфінальну зустріч команди проведуть 19 квітня, а матч-відвопідь – тижнем пізніше.

У іншій півфінальній парі зійшлися «Атлетик» із Більбао та «Спортинг», який проводить свій найкращий єврокубковий сезон із того часу, як програв московському ЦСКА в фіналі Кубку УЄФА-2005. У чвертьфіналі Лісабонці залишили поза бортом змагання «Металіст» (3:2 за сумою двох матчів), а «Атлетик» виявився сильнішим за «Шальке» (6:4).

До цього команди лише одного разу зустрічалися на євроарені, коли в третьому колі Кубку УЄФА-1985/86 у двоматчевому протистоянні тріумфував «Спортинг» (4:2).

Півфінали (18 і 26 квітня)
«Атлетико» Мадрид (Іспанія) – «Валенсія» (Іспанія)
«Спортинг» (Португалія) – «Атлетик» (Іспанія)

Останні зустрічі команд у єврокубках
«Атлетико» – «Валенсія»
Чвертьфінал Ліги Європи УЄФА-2009/10
«Валенсія» – «Атлетико» 2:2
«Атлетико» – «Валенсія» 0:0 (заг. 2:2, перемога «Атлетико» за правилом голу на виїзді)
У фіналі турніру «Атлетико» переграв англійський «Фулхем»

«Спортинг» – «Атлетик»
Третє коло Кубку УЄФА-1985/86
«Атлетик» – «Спортинг» 2:1
«Спортинг» – «Атлетик» 3:0 (заг. 4:2)
У чвертьфіналі турніру «Спортинг» поступився німецькому «Кельну»

ua.uefa.com