Турніри

Ліга Європи

ЛЄ. Другий раунд. Повторні матчі

Незважаючи на непереконливі результати в перших матчах другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи УЄФА, більшість фаворитів пробилася до наступного етапу змагань, куди потрапила й пара дебютантів турніру.

UEFA.com

2012-07-27 06:30

Усі результати повторних зустрічей

Вирвавши перемогу на четвертій компенсованій хвилині, «Русенборг» не дав «Ордабаси» створити сенсацію. Пройти в третій раунд казахстанському клубу не дозволив влучний удар Боржека Дочкала. В першому таймі рахунок відкрив сенегальський форвард господарів Гуей Мансур, але в другому Даніель Фредхейм-Хольм установив рівновагу. Незадовго до кінця Сімен Вангберг отримав червону картку за фол останньої надії, а Артем Касьянов із пенальті не зміг переграти Даніеля Ерлунда. Розплата наступила в компенсований час…

Незважаючи на запеклий перший двобій в Енсхеде, що завершився нічиєю, «Твенте» в повторному матчі з «Інтером» із Турку не зазнав жодних проблем. Лерой Фер і Насер Шадлі відзначилися дублями. Ще один м'яч, що став для нього вже четвертим у поточній єврокубкової кампанії, провів Глінор Плет. Команда Стіва Мак-Ларена вийшла в наступний раунд, перемігши за сумою двох зустрічей із рахунком 6:1. Інший голландський клуб «Вітесс» також показав, що осічка в першому матчі, в ході якого він вів чотири рази, але в підсумку зіграв із пловдівським «Локомотивом» унічию (4:4), була випадковістю. В рідних стінах «Вітесс» легко взяв гору над суперником – 3:1. Один із голів забив Вільфрід Боні, котрий відзначився й на виїзді.

Дебютант турніру «Мура» змогла пройти далі завдяки м'ячу, забитому на 76-й хвилині поєдинку в Софії проти ЦСКА (1:1). Правило виїзного голу допомогло також «КуПСу», що поступився вдома «Маккабі» з Нетанії (0:1) і «Ріду», який за сумою двох зустрічей розійшовся миром із солігорським «Шахтарем» – 1:1.

Учасники минулої Ліги чемпіонів УЄФА АПОЕЛ і пльзеньська «Вікторія» показали клас і легко пройшли в наступний раунд, розібравшись із «Сеницею» та руставським «Металургом» відповідно. Легко подолав бар'єр і «Славен», що поклав на лопатки «Портадаун», і в третьому відбірному раунді зустрінеться з фіналістом минулої Ліги Європи мадридським «Атлетико».

Матчі третього кваліфікаційного етапу відбудуться 2 і 9 серпня. Його переможці пройдуть у стиковий раунд, де приєднаються до 19 клубів, що розпочнуть боротьбу з цієї стадії, й 14 командам, котрі програли в третьому відбірному раунді Ліги чемпіонів.

Третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи:
«Атлетик» (ESP) – «Славен» (CRO)
«Анжі» (RUS) – «Вітесс» (NED)
«Астерас» (GRE) – «Марітіму» (POR)
«Рапід» Бухарест (ROU) – «Херенвен» (NED)
«Рух» (POL) – «Вікторія» Пльзень (CZE)
«Хорсенс» (DEN) – «Ельфсборг» (SWE)
АПОЕЛ (CYP) – «Олесунн» (NOR)
«Інтернаціонале» (ITA) – «Хайдук» (CRO)
«Войводина» (SRB) – «Рапід» (AUT)
«Генк» (BEL) – «Актобе» (KAZ)
«Тромсе» (NOR) – «Металург» Донецьк (UKR)
«Твенте» (NED) – «Млада-Болеслав» (CZE)
«Бней-Єгуда» (ISR) – ПАОК (GRE)
«Діла» (GEO) – «Анортосіс» (CYP)
«Відеотон» (HUN) – «Гент» (BEL)
АІК (SWE) – «Лех» (POL)
«Ескішехірспор» (TUR) – «Олімпік» (FRA)
«Црвена Звезда» (SRB) – «Омонія» (CYP)
«Сараєво» (BIH) – «Зета» (MNE)
«Адміра-Ваккер» (AUT) – «Спарта» Прага (CZE)
«Кальмар» (SWE) – «Янг Бойз» (SUI)
«Данді Юнайтед» (SCO) – «Динамо» Москва (RUS)
«Арсенал» Київ (UKR) – «Мура» (SVN)
«Бурсаспор» (TUR) – «КуПС» (FIN)
«Стяуа» Бухарест (ROU) – «Спартак» Трнава (SVK)
«Гомель» (BLR) – «Ліверпуль» (ENG)
«Рід» (AUT) – «Легія» (POL)
«Сент-Патрікс» (IRL) – «Ганновер» (GER)
«Серветт» (SUI) – «Русенборг» (NOR)

ua.uefa.com