Турніри

Ліга чемпіонів

«Зальцбург» – «Динамо»: огляд австрійських ЗМІ

Австрійські журналісти достатньо багато уваги приділили не тільки грі у відповідь з «Динамо», а й різним подіям, про які останнім часом говорять багато вболівальників у країні. 

Орест ПЕТРУСЬКІВ

2024-08-28 08:30

Наприклад, вперше в історії одразу два австрійські клуби – «Зальцбург» (пройшов кваліфікацію) та «Штурм» (діючий чемпіон Австрії) – зіграють в основному раунді Ліги чемпіонів. Також деякі ЗМІ залишилися незадоволеними вболівальниками «Зальцбурга», які не хочуть підтримувати команду на виїзних матчах, якщо їхній клуб грає не з топ-суперниками.

Laola1



«Історична подія для Австрії», – журналіст сайту Laola1 пише про те, що завдяки перемозі над «Динамо» «Зальцбург» не просто переписав свою історію, а й історію всієї футбольної Австрії, оскільки ця країна буде представлена двома клубами в Лізі чемпіонів. а «бики» вшосте зіграють в основній стадії цього турніру.

– «Зальцбург» вдома зіграв внічию 1:1 з київським «Динамо» і тепер перебуває в основному етапі Ліги чемпіонів завдяки загальному рахунку 3:1. Вперше у цьому турнірі зіграють одразу дві команди з Австрії – «Зальцбург» та «Штурм». Для «биків» це буде вже 6-й виступ в основному раунді Ліги чемпіонів, що також є рекордом для нашої країни.

Кияни розпочали гру краще. Топ-клуб України розпочинає гру сміливо, атакуюче та з агресивним пресингом. «Биків» це не зламало, вони показують себе ефективно і відкривають рахунок – 1:0 – завдяки молодому гравцю Адаму Дагіму. Потім «Зальцбург» міг зробити рахунок 2:0, але Глух і Єо не змогли реалізувати свої моменти. Отже, як і у випадку із «Зальцбургом», коли австрійці грали краще, київське «Динамо» зрівняло рахунок, скориставшись грубою помилкою в обороні «Зальцбурга». Міхавко віддає довгу передачу Ванату, а той робить рахунок 1:1. Отже, зрештою ми йдемо на перерву з рахунком 1:1. «Зальцбург», як і раніше, однією ногою перебуває в Лізі чемпіонів. «Бики» набагато краще грають після перерви і одразу намагаються створити небезпечні моменти, але явних шансів забити гол не було, тож гості повертаються до гри. Найкращий шанс був у Попова після кутового, але й він не зміг його реалізувати. На 82-й хвилині гості знову змусили нервувати всіх уболівальників на стадіоні. Шапаренко красиво розігрує комбінацію з Ванатом, але в результаті пробиває повз ворота. Зрештою, «Зальцбург» зумів відстояти нічию і заслуговує на те, щоб перебувати в основній фазі Ліги чемпіонів. Історична подія для Австрії, яку нам ще доведеться усвідомити.

Kronen Zeitung



«Вболівальники «Зальцбурга» не готові до Ліги чемпіонів», – на сайті Kronen Zeitung була опублікована цікава стаття, суть якої полягає в тому, що вболівальники «Зальцбурга» стали посміховиськом в Австрії, оскільки підтримують свою команду або вдома, або на виїзді. але лише у матчах із топ-суперниками.

– Усього 20 уболівальників приїхали до Польщі, щоб підтримати «Ред Булл Зальцбург» у першому матчі проти київського «Динамо». Фотографія розлетілася Інтернетом і стала справжнім хітом в Австрії. «Бики» довели, що готові до Ліги чемпіонів. Але за всього бажання цього не можна сказати про вболівальників «Зальцбурга». Незважаючи на важливість гри, виїзний фан-сектор був жалюгідною картиною. Фотографія, зроблена журналістом Kronen Zeitung, викликала масу глузувань та саркастичних коментарів в інтернеті.

Як і у випадку з «Твенте», клуб не організував фан-поїздку. Ймовірно, виходячи з того, що інтерес до «Динамо» не надто великий через скромний статус суперника. Оскільки вболівальники «Зальцбурга» розпещені як ніхто інший в Австрії, вони обирають лише найцікавіші матчі, на які готові поїхати до іншої країни. Якщо подивитися на домашній матч із «Динамо», то контраст особливо помітний. Заповнені трибуни, активна підтримка, ажіотаж навколо матчу з тим самим «Динамо», на яке ніхто не захотів їхати до Польщі. І жителів Зальцбурга складно запідозрити у відсутності фінансових можливостей. Усі пам'ятають, як 4000 (рекорд!) австрійців приїхали підтримувати «Зальцбург» у Мілан. Такі самі солідні цифри були на інших відомих стадіонах Європи.

Але в Лізі чемпіонів особливо важливою є підтримка вболівальників у виїзних матчах. Зважаючи на те, що ми побачили у виїзних матчах проти «Твенте» та «Динамо», фанати «Зальцбурга» не готові до Ліги чемпіонів, бо там будуть не лише «Реал» та «Мілан», а й команди рівня «Динамо», з якими шанси взяти очки набагато більше. Але це зробити особливо складно без підтримки вболівальників.

Salzburg24



«Вперше в історії два австрійські клуби зіграють в основному раунді Ліги чемпіонів», – журналіст сайту Salzburg24 нагадує читачам про те, що вони стали свідками історичної події для австрійського футболу.

– Ніколи раніше два австрійські клуби не грали в основному раунді Ліги чемпіонів. Було чимало спроб, але вони завершилися невдачами. Коли «Штурм» виграв чемпіонат Австрії і вийшов безпосередньо в основний етап Ліги чемпіонів, стало зрозуміло, що ми можемо стати свідками історичної події. Усі розуміли, що якщо у «Штурму» мало шансів пройти два кваліфікаційні раунди Ліги чемпіонів, то «Зальцбург» цілком може це зробити. Для цього «бикам» потрібно було обіграти спочатку «Твенте» з Нідерландів, а потім українське «Динамо». Завдання складне, але цілком реальне. І вони зуміли це зробити!

Виходить, що невдача «Зальцбурга» у чемпіонаті Австрії, яка перервала їхню серію чемпіонських титулів, стала у результаті вирішальним чинником для того, щоб наш футбол переписав історію. «Штурм» і «Зальцбург» зіграють в основному раунді Ліги чемпіонів. Хочеться вірити, що це буде нова ера для австрійського футболу, яка надалі стане не винятком, а закономірністю.

footboom1.com