Турніри

Ліга чемпіонів

Долю «Динамо» в кваліфікації Ліги чемпіонів вирішать матчі «Аталанти» та «Бенфіки»

2024-05-26 17:07

У заключному турі української Прем’єр-ліги київське Динамо здобуло гостьову перемогу наді львівським Рухом.

Цей результат не мав прямого впливу на позицію команди Олександра Шовковського в турнірній таблиці – «біло-сині» фінішували другими із 69 балами та були як недосяжними для криворізького Кривбаса (57 очок), так і не мали можливості наздогнати донецький Шахтар (71).

У реаліях УПЛ, друга сходинка дає перепустку до другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА.

Однак далі все залежить уже не від українського колективу, а від остаточного місця тріумфатора Ліги Європи УЄФА, бергамаської Аталанти, в турнірній таблиці італійської Серії A.

«Богиня», перебуваючи на п’ятій сходинці, в останньому турі вдома зустрічатиметься з Торіно (9 місце), який уже встиг утратити будь-які шанси на місце в єврокубках, після чого зіграє домашній перенесений матч проти більш умотивованої Фіорентини 2 червня (57 очок, 8 місце), яка ще претендує на місце в Лізі Європи.

Якщо команда Джан П’єро Гасперіні переможе в одній із ігор, вона обійде Болонью та фінішує четвертою. Якщо в обох – залишить позаду ще й Ювентус.

У такому разі потенційними суперниками Динамо будуть сербський Партизан та швейцарський Лугано.

Якщо ж Аталанта фінішує поза першою четвіркою, то перелік зміниться на празьку Славію, австрійський Зальцбург та когось із турецької пари Фенербахче / Галатасарай.

Однак і на цьому можливі варіанти себе не вичерпали.

Якщо лісабонська Бенфіка потрапить до основного раунду змагань напряму, то Динамо стане сіяним у другому раунді, а Славія та Зальцбург перейдуть до третього раунду замість Бенфіки.

Жеребкування цієї стадії турніру відбудеться 18-19 червня, а матчі заплановано на 23/24 та 30/31 липня.

Матч Аталанта – Торіно відбудеться 26 травня, о 19:00.

football.ua