Турніри

Ліга чемпіонів

УЄФА запропонував City Football Group зменшити частки у «Манчестер Сіті» чи «Жироні» до 30%

2024-05-16 16:09

УЄФА запропонував компанії City Football Group зменшити частки у «Манчестер Сіті» чи «Жироні» до 30% для того, щоб уникнути конфлікту інтересів у Лізі чемпіонів-2024/25.

CFG володіє 100% акцій «Містян» та 47% акцій каталонського клубу. Обидві команди кваліфікувалися у головне єврокубкове змагання наступного сезону. Правила УЄФА забороняють участь в одному турнірі команд із одним власником (або мажоритарним власником акцій).

Європейський футбольний союз запропонував вихід у вигляді зменшення частки в одному із клубів. Другий варіант полягає в тому, щоб передати всі акції одного клубу до сліпого трасту, контрольованого комісією, призначеною УЄФА.

Повідомляється, що CFG отримав час до 3 червня, щоб вирішити питання конфлікту інтересів. В іншому випадку, один із клубів буде переведений у нижчий європейський турнір. Пріоритет буде для команди, яка посіла у своєму чемпіонаті вище місце. За цим принципом «Манчестер Сіті» (чемпіон або срібний призер Англії) має вищі шанси зіграти в Лізі чемпіонів. Таким чином, «Жирона» (претендує на друге-четверте місця в Іспанії) може опуститися до Ліги Європи.

sportarena.com