Турніри

Молодь

Ічоку: «З того моменту, як приїхав до «Кривбасу», в захваті від усього, що мене оточує»

2024-10-13 15:41

Нігерійський новачок криворізького «Кривбаса» U-19, захисник Чінеду Ічоку розповів клубним журналістам про найближчі плани та власні футбольні мрії.

– Чінеду, вітаю! Вболівальникам цікаво дізнатися трішки більше про тебе, про твій футбольний шлях. Згадай своє перше тренування.
– Мені було дев’ять років, коли я розпочав свій шлях у футболі. Це стало моєю пристрастю, моя мрія стала реальністю. Я розпочинав з вуличного футболу, але згодом, дякуючи тренеру, який прийшов до нас додому та вмовив моїх батьків дозволити мені грати у футбол, потрапив до Академії. Тренер бачив моє прагнення грати. Я міг проводити весь день, граючи з друзями, але потім приходив додому отримував прочухана від батьків. Невдовзі вони зрозуміли, що це моя мрія і підтримали мене. В Академії я зростав професійно та прогресував. Хочу подякувати моїм тренерам за їх віру в мене і за ту футбольну базу, яку я отримав завдяки їм.

– Чому саме футбол? Можливо, у тебе хтось з родини пов’язаний з цим спортом?
– Так, я та мій старший брат професійно граємо у футбол. Брат виступає в Нігерії. Родина ніколи не схвалювала наше бажання, адже батьки хотіли, щоб ми ходили до школи та навчалися. Але ми стали футболістами.

– Я впевнена, що на шляху у футболіста завжди зустрічаються різні труднощі. Поділись своїми спогадами, чи були в тебе переломні моменти в кар’єрі?
– Це дуже довга історія. Якщо коротко, то це був неймовірно тернистий шлях, адже бракувало грошей на нормальну їжу, спортивний одяг і тому подібне. Але знову ж таки, що нам дуже допомагали тренери Академії.

– Розкажи про свої сильні якості, які повинен мати майбутній успішний футболіст.
– Я граю обома ногами, в мене є швидкість і я добре працюю з м’ячем.

– Як оціниш інфраструктуру ФА «Кривбас»?
– Інфраструктура клубу на вищому рівні. Починаючи від футбольних полів, закінчуючи базою та готелем, де ми живемо. З того моменту, як я приїхав сюди, я в захваті від усього, що мене оточує. Моя ціль грати за «Кривбас», перемагати в українському чемпіонаті і пробитись до Ліги чемпіонів.

– Чи є в тебе мрія?
– Я мрію грати у топових клубах світу, таких як «Барселона» та «Реал» Мадрид. Стати одним з найспішніших африканських футболістів у світі – це моя мрія.

fckryvbas.com