Україна

Перша ліга

Новини ПФЛ. Повернення на тренерський місток Федика, кадровий десант у «Буковині»

На червневій конференції ПФЛ визначилися з тим, як відбуватиметься обмін командами в другому та третьому за рангом дивізіонами вітчизняного футболу після закінченні змагань у них.

2024-07-01 14:15

Отже, за підсумками боротьби в чемпіонській групі Першої ліги дві перші команди підвищуються в класі. Ті ж, що фінішують на третьому та четвертому місцях, проводитимуть стикові матчі із 14-ю та 13-ю командами УПЛ.

Три останні команди групи «Вибування» понижуються в класі, а клуби, що посядуть шосте та сьоме місця, зіграють перехідні поєдинки з опонентами, які займуть другу й третю позиції в Другій лізі. Пряму путівку до Першої ліги одержує тільки найсильніша команда Другої ліги.

Оскільки старт нового сезону в Першій і Другій лігах заплановано на 25 липня та 5 серпня відповідно, то переважна більшість команд ПФЛ уже повернулася з відпустки.

На думку експертів, головними претендентами на отримання прямих перепусток до УПЛ будуть «Металіст 1925» і «Буковина». Харків’яни вже встигли навіть провести спаринг із друголіговою «Скалою 1911», який завершився внічию – 1:1. Лави слобожан поповнили захисник Василь Кравець із «Полісся» та півзахисник Сергій Стень із «Епіцентру».

А в «Буковині» знову серйозні кадрові пертурбації. Команду залишили ветерани місцевого футболу, нападник Василь Палагнюк і півзахисник Ігор Чайковський, натомість контракти було підписано відразу з 13-ма (!) новобранцями. Серед них – добре відомі вболівальникам захисник Андрій Бусько з «Металіста» та півзахисники Богдан Бойчук із «Чорноморця», Віталій Кольцов із «Інгульця» й Іван Тищенко з ЛНЗ. У першому контрольному матчі підопічні Валерія Кривенцова взяли гору над «Поділлям» – 3:1.

У тернопільській «Ниві» доволі швидко знайшли заміну головному тренеру Олександру Стахіву, в якого закінчився термін угоди. Новим керманичем став Євген Калиниченко, який раніше працював на різних посадах у «Колосі» та «Зорі». Одним із його помічників став Ігор Шуховцев, що відповідатиме за підготовку воротарів, а спортивним директором знову буде Сергій Задорожний.

Що ж до команд Другої ліги, то відзначимо повернення на тренерський місток Івана Федика, який у 2020-му та 2021 роках очолював «Рух», а потім працював директором із футболу цього клубу. Цього тижня він став головним тренером «Руху-2», його асистентами є Ярослав Мартинюк і Валентин Слюсар. Попередник Федика, Володимир Безубяк, відтепер відповідатиме за роботу клубної академії.

uaf.ua