Україна

Прем'єр-ліга

ЛНЗ – Олександрія 0:2. Україна, 2-й тур. Звіт

У рамках заключного матчу другого туру «Олександрія» завітала в гості до Черкас, де її очікувало протистояння із місцевим «ЛНЗ».

2024-08-12 17:32

Для підопічних Руслана Ротаня цей поєдинок став дебютним у новому сезоні, оскільки матч першого туру Прем’єр-ліги проти «Динамо» олександрійці пропускали. Команда Андреса Карраско активніше розпочала поєдинок, втім перший гострий момент у зустрічі організували гості. Безерра протягнув м’яч та прострілив із правого флангу на дальній кут штрафного майданчика, де Артем Шулянський другим дотиком пробив, але повз ворота.

«ЛНЗ» відповів моментом Мухаррема Яшарі. Косовський легіонер перехопив м'яч на правому фланзі, змістився у центр, після чого пробив із дальньої дистанції над воротами. Згодом супершанс не реалізував Денис Олійник. Капітан черкащан після стіночки із Марком Ассінором увірвався у штрафний та покотив м'яч повз голкіпера у дальній кут, але захисник на лінії воріт не дав статись голу. Через кілька хвилин вже Ассінор головою замикав подачу з правого флангу від Олійника, але Георгій Єрмаков парирував.

Наприкінці першого тайму на дальній штанзі Шулянський замикав подачу з правого флангу, але м'яч полетів до рук Євгена Кучеренка. Нарешті нагадав про себе і новачок «Олександрії» Олександр Філіппов, який не реалізував вихід сам на сам із голкіпером. Щоправда, після невдалого удару форварда арбітр зафіксував у нього офсайд. Перед перервою Кучеренко врятував «ЛНЗ» після того, як Кирило Ковалець підправив політ м'яча після ефектного удару ножицями у виконанні Шулянського.

Другий тайм розпочався із моменту Філіппова, коли Ковалець тонко відіграв до лівого флангу штрафного на нападника, але той у дотик пробив повз дальню стійку. А на 58-й хвилині стався гол у ворота «ЛНЗ». Після розіграшу кутового Микита Кравченко від лицьової подав у вратарський майданчик, де Ковалець головою переправив м’яч у повз Кучеренка – 1:0!

Допоки господарі приходи в себе, підопічні Ротаня мали шанс подвоїти свою перевагу. Ковалець запустив до центру штрафного Філіппова, перший удар форварда блокували захисники, а добивання пішло поруч із штангою.

На протилежній половині поля удар Яшарі низом у дальній кут завершував передачу Олійника, але Єрмаков спокійно розібрався. А ось гості реалізували свою контратаку. Безерра отримав передачу на хід від Юрія Копини з глибини, після чого пробив у дальній кут – м’яч після рикошету від Дайку перелетів над воротарем – 2:0. У підсумку, фінальний свисток зафіксував переконливу перемогу «Олександрії».

ЛНЗ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 0:2
Голи:
 Ковалець (58), Беззера (73).
ЛНЗ: Кучеренко, Путря, Саліху, Дайко, Г.Пасіч (Наумець, 80), Яшарі, Бар, Тілль, Олійник (Муравський, 80), Ассінор, Ейнел (Молло, 64).
Олександрія: Єрмаков, Кравченко (Кампуш, 65), Копина, Шабанов, Мартинюк, Ковалець (Мишньов, 76), Калюжний, Шостак (Смирний, 65), Беззера (Авагімян, 85), Філіппов (Погорілий, 76), Шулянський.
Попередження: Г.Пасіч (75) – Беззера (61), Смирний (80), Шабанов (87).

footclub.com.ua