Україна

Прем'єр-ліга

Рух – Динамо 1:2. Україна, 30-й тур. Звіт про мотивацію юних

Динамівські резервісти прекрасно показали себе та зруйнували мрію львівського клубу про дебют в єврокубку.

2024-05-25 17:51

Не маючи турнірної мотивації, тренер киян Олександр Шовковський дозволив собі виставити дуже експериментальний склад, хоча сюрпризом це не стало, адже ще тиждень тому стало відомо про домовленість із наставником збірної Сергієм Ребровим, який попросив дати відпочинок гравцям національної команди.

У свою чергу у львів'ян мотивація зашкалювала, адже на кону була перша в їхній історії путівка в єврокубки. Але активніше почали саме гості, намагаючись скористатись швидкістю та технічністю незвичної лінії атаки, на вістрі якої діяв Беніто, а на флангах – Діало та Волошин. Господарі спробували відібрати ініціативу, в тому числі через високий пресинг, однак суперники діяли біля своїх воріт упевнено.

Аж до 22-ї хвилини, коли Нещерет помилився при розіграші м'яча, і Таллес отримав чудову нагоду для удару з меж штрафного майданчика, але сам же кіпер киян виручив. Після розіграшу кутового Білик небезпечно пробив низом, але повз ворота. А біло-сині відповіли красивим, та не результативним ударом Діало.

До самої перерви обидві команди обмінювались атаками, але до реальних гольових моментів справа не доходила. Тільки в компенсований час гості організували дуже гарну комбінацію, яка хоч і не завершилася ударом, але за своїм змістом тягнула на дійсну загрозу.

На другий тайм Шовковський кинув у бій юних Царенка та Малишка, але першим у фокусі опинився інший талант киян - Діало, який пробив з гострого кута, завершуючи гарну контратаку. Невдовзі наполегливість вінгера киян принесла результат: на 51-й хвилині Діало в чудовому стрибку замкнув подачу з кутового на ближній штанзі. Цей гол, до речі, став його першим на дорослому рівні!

Цей гол повністю міняв не лише ситуацію на полі: якщо нічия повністю влаштовувала львів'ян, які при цьому в будь-якому випадку виходили в Лігу конференцій, то тепер за умови перемоги «Полісся» саме житомирський клуб отримував путівку в єврокубок.

Не дивно, що господарі різко додали обертів, а тренер киян продовжив знімати з гри гравців, що були основними впродовж сезону. І приблизно через 10 хвилин після голу Діало галичани зрівняли рахунок, коли Нещерет відбив удар Ляха, а Дідик вдало зіграв на добиванні.

Невдовзі Шовковський продовжив експерименти, перейшовши на схему 3–4–3, а гра ставала все веселішою. Динамівські резервісти дуже старались проявити себе, тому зберігати зручний для господарів результат не хотіли. На 78-й хвилині Діало елегантним пасом кинув у прорив Беніто, якого, здалось, збили у штрафній площі, однак м'яч відскочив до Дубінчака, що з кількох метрів влучив у штангу, але Царенко все ж добив у ворота.

Останні хвилин десять кияни догравали з травмованим Шепелєвим на полі, бо всі заміни вже були зроблені. Однак навіть у такій ситуації гості не дозволили суперникам зрівняти рахунок та вирвати заочно у «Полісся» путівку в Лігу конференцій. Більш того в компенсований час Караваєв не реалізував вихід один на один.

Після фінального свистка на гравців львівського клубу було шкода дивитись, але приємно, що спортивна чесність сьогодні тріумфувала разом із командою Шовковського.

РУХ – ДИНАМО – 1:2
Голи: Дідик (63) – Діало (51), Царенко (78).
«Рух»: Ледвій, Сич, Дідик, Слюбик, Слюсар (Підгурський, 79), Роман (Лях, 61), Пастух, Таллес, Плюман (Федор, 79), Квасниця, Карабін (Рунич, 53).
«Динамо»: Нещерет, Караваєв, Попов (Сирота, 61), Біловар (Михавко, 74), Дубінчак, Шепелєв, Андрієвський (Дячук, 65), Діалло, Буяльський (Царенко, 46), Волошин (Малиш, 46), Беніто.
Попередження: Роман (60), Квасниця (66) – Діало (82)

footclub.com.ua