Україна

Прем'єр-ліга

Чорноморець – Інгулець 1:0. Україна, 6-й тур. Звіт

Це був той випадок, коли обидві команди краще оборонялися, ніж атакували. Вийшло не дуже цікаво. Із мінімумом небезпечних моментів. Але наприкінці господарі все ж таки змогли вразити ворота гостей. Три очки «Чорноморцю» забезпечив гол-шедевр Олександра Пшеничнюка.

2024-09-14 16:06

В Одесі у матчі шостого туру УПЛ місцевий «Чорноморець» приймав «Інгулець». До цього туру безнічийна серія «Чорноморця» тривала в УПЛ 18 ігор: 4 перемоги та 14 поразок. Старт сезону обидві команди аж ніяк не можуть занести собі до активу - по три очки і місце в нижній частині таблиці.

Безвиграшна гостьова серія «Інгульця» до цього туру тривала в УПЛ 6 ігор: 3 нічиї та 3 поразки. Перед паузою на матчі збірних петровці без шансів поступилися «Руху» – 0:5. Одесити теж розчарували власних вболівальників – програли 1:4. «Поліссю».

Олександр Бабич сьогодні з перших хвилин вирішив випустити двох новачків, які приєдналися вже під час паузи на матчі збірних. У центрі захисту вийшли Лацабідзе та Скиба.

З перших хвилин одесити взяли м'яч під власний контроль, але без швидкості неможливо було пройти організований захист петровців. Футболісти «Інгульця» навіть не намагалися високо пресингувати, адже розуміли ціну помилки. Боротьби було дуже багато, але з конструктивом у заключній третині поля відчувалися проблеми.

Першого моменту вболівальникам довелося чекати аж 26-ть хвилин. Після помилки гостей в обороні м'яч прилетів до Попова, який фактично вивалився віч-на-віч, намагався перекинути Паламарчука, але голкіпер зіграв блискуче. Темп матчу був повільний, команди по черзі володіли м'ячем, але забити до перерви не вдалося. Один момент на дві команди це занадто мало. Прісний перший тайм видали команди й рахунок абсолютно за грою.

На початку другого тайму відбулися зміни по позиціям в одеситів. Замість Лацабідзе у центрі захисту грав досвідчений Богдан Бутко. Футболісти «Інгульця» активно розпочали другу половину зустрічі, але у позиційній атаці продовжувалися суттєві проблеми. Дуже мало було осмислених дій в атаці.

Варто відзначити вихід Сергія Кисленка, адже йому вдавалося вигравати верхову боротьбу і тим самим петровці отримували шанси розвивати свої атаки. Після перерви м'яч у одеситів не тримався. На 69-й хвилині захисники «Інгульця» у штрафній забули Хобленка, але нападник з вигідної позиції не зміг акцентовано пробити по воротам.

Варто відзначити появу на полі Янакова, який додав швидкості «Чорноморцю». На 90+4 хвилині сталося диво. Після подачі з кутового Пшеничнюк ударом через себе приносить перемогу одеситам – 1:0. Фантастичний розвиток подій.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ИНГУЛЕЦЬ – 1:0
Гол: Пшеничнюк (90+4).
Черноморец: Рудько, Кисіль, Скиба, Лацабідзе, Бутко, Сігеєв (Пшеничнюк, 78), Білошевський, Васильєв (Нето, 46), Петряк (Янаков, 62), Попов (Хобленко, 62), Кайо.
Інгулець: Паламарчук, Мельничук, Малиш, Шершень, Дубілей, Богунов (Кисленко, 46; Сітало, 89)), Волохатий (Резепов, 77), П’ятов, Білоцерковець, Козак (Мисик, 89), Сад (Лісняк, 67).
Попередження: Мельничук (90+1).
Вилучення: Мельничук (90+3)

ua-football.com