Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Динамо – Шальке 2:2. Звіт про другий австрійський спаринг

У суботу, 13 липня, київське «Динамо» провело другий матч у рамках літнього етапу підготовки до нового сезону. 

Fcdynamo.com

2024-07-13 19:50

Суперником «біло-синіх» став семиразовий чемпіон Німеччини – «Шальке 04» із Гельзенкірхена.

Обидві команди активно розпочали поєдинок. Уже в дебюті зустрічі Юнес потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, Бущан парирував перед собою, а Мор, який встигнув на добивання, поцілив у стійку.

Динамівці невдовзі відповіли результативно.  На 14-й хвилині Тимчик підключився до атаки, прострілив із правого флангу, а Царенко в дотик переправив м’яча у ворота – 1:0.

Буквально за кілька хвилин м’яч удруге побував у сітці воріт «Шальке 04». Буяльський красивим ударом зі штрафного змусив знову капітулювати голкіпера, однак арбітр не зарахував взяття воріт, мотивувавши своє рішення тим, що динамівці заважали суперникам у стінці.

«Біло-сині» не думали зупинятися. Зокрема, Ярмоленко класним пасом вивів Тимчика віч-на-віч із воротарем, але фланговий захисник не зміг переграти голкіпера у ближньому бою. Натомість, на 30-й хвилині гельзенкірхенцям вдалося відігратися. Це Караман вдало відгукнувся на подачу зі штрафного та головою переправив м’яча у ворота за спину Бущану – 1:1.

Обмін моментами продовжився й надалі. Знову міг забивати Тимчик, однак воротар упорався з ударом Олександра з меж штрафного майданчика. Німці до перерви мали можливість вийти вперед, але не змогли реалізувати небезпечний штрафний, пробивши над воротами.

Після перерви у динамівців відбулося дві заміни, і Нещерету, який вийшов замість Бущана, невдовзі довелося витягати м’яча із сітки. І якщо в моменті з ударом Сілли після помилки динамівських оборонців Руслан урятував, то за хвилину вже нічого не зміг вдіяти після ефектного пострілу малійського хавбека – 1:2.

У середині другого тайму тренерський штаб «Динамо» повністю оновив склад, і буквально за кілька хвилин рахунок став рівним. Це Ванат, отримавши передачу на лінії штрафного майданчика, потужним ударом у лівий кут змусив капітулювати голкіпера – 2:2.

Майже відразу Піхальонок міг виводити біло-синіх (до слова, динамівці вперше грали в синьо-жовтому комплекті форми) уперед, однак, замикаючи простріл із лівого флангу, не поцілив у ворота з кількох метрів. А після цього гра значно заспокоїлася. Ще один гол міг забивати Ванат, але воротар парирував удар Владислава з хорошої позиції.

Незадовго до фінального свистка після грубого фолу проти Шапаренка виникла невелика сутичка, яку арбітру довелося вгамовувати жовтими картками.

Австрія-2024. Другий контрольний матч

ДИНАМО – ШАЛЬКЕ 04 – 2:2
«Динамо»: Бущан (Нещерет, 46) – Малиш (Караваєв, 62), Тимчик (Біловар, 62), Дячук (Попов, 62), Дубінчак (Вівчаренко, 62) – Андрієвський (Бражко, 62), Царенко (Шепелєв, 62), Буяльський (Шапаренко, 62), Лонвейк (Піхальонок, 62), Ярмоленко (Волошин, 46) – Супряга (Ванат, 62).
«Шальке 04» (стартовий склад): Хекерен, Санчес, Сегуїн, Юнес, Сілла, Бахманн, Караман, Васінські, Айдин, Мор, Камінські.
Голи: Царенко (14), Ванат (67) – Караман (30), Сілла (57).
Попереджені: Андрієвський (40), Тимчик (54), Шапаренко (88) – Мор (36), Айдин (50), Гантенбайн (88).

fcdynamo.com