Україна

Прем'єр-ліга

Олександрія – Ворскла 1:0. Україна, 10-й тур. Звіт

Команда Руслана Ротаня всьоме перемагає в сезоні, і чекає на матчі своїх конкурентів. Для «Ворскли» це був сьомий матч поспіль без перемог.

2024-10-19 15:41

Команди з різним настроєм підійшли до нинішнього, вісімнадцятого в історії протистояння. «Олександрія» у поточному сезоні поки не знала смаку поразок, тримаючись у трійці лідерів – разом з «Динамо» та «Поліссям». Натомість «Ворскла» востаннє перемагала ще 16 серпня – безвиграшна серія полтавців тягнеться вже шість матчів.

Поєдинок розпочався з 35-хвилинною затримкою через повітряну тривогу. Вже на старті зустрічі Козак небезпечно замикав навіс у штрафний – Ісенко у стрибку ледь дістався до м'яча.

«Олександрія» контролювала гру, але ніяк не могла подолати ешелоновану оборону суперника. На 15-й хвилині Кампос головою бив після подачі зі стандарту – без проблем для Ісенка. Господарі шукали варіанти підступу до воріт, пресингували, використовували навіси з обох флангів, закидання зі штрафних, але до середини тайму зуміли лише двічі пробити у площину воріт «Ворскли». Мишньов спробував застати Ісенка зненацька дальнім ударом – повз ворота.

На 38-й хвилині Безерра протягнув м'яч правим флангом, увійшов на швидкості у штрафний, попутно обігравши трьох захисників, віддав на Філіппова і той не влучив у ворота. За трохи вже Бєляєв цілив у лівий кут – Ісенко у стрибку потягнув з дев'ятки. Вже у доданий час Чорноморець міг виводити «Ворсклу» вперед, замикаючи головою навіс від партнера по центру – в руки Єрмакову.

Одразу по перерві Безерра бив з рикошетом у дальній нижній кут, але Ісенко врятував і виніс на кутовий. «Олександрія» продовжила тисну і таки вистраждала. На 58-й хвилині Кравченко після передачі Кравця навісив з правого флангу у штрафний, Бєляєв випередив Пердуту і головою вгатив сферу у сітку, записавши до свого доробку дебютний гол в сезоні.

За трохи Калюжний бив низом з-за меж штрафного – знову Ісенко у стрибку забрав м'яч. У «Ворскли» ну зовсім нічого не виходило, а «Олександрія» сфокусувалась на збереженні рахунку і особливо не рвалась в атаку. В середині тайму господарі створили ще дві нагоди: Шабанов головою пробував закинути м'яч за комірець кіперу, але той дістав і перевів на кутовий, а за мить Шостак пробив з-за меж штрафного – врятував рикошет. На останніх хвилинах Кулаков правим флангом увірвався у воротарський і бив з гострого кута – Ісенко встиг згрупуватись і вибити за межі поля.

Перемога дозволила «Олександрії» набрати 23 очки й очолити турнірну таблицю УПЛ. «Ворскла» з 9-ма пунктами дванадцята.

ОЛЕКСАНДРІЯ – ВОРСКЛА – 1:0
Гол:
Бєляєв (58).
Олександрія: Єрмаков, Кравченко, Кампос, Шабанов, Мартинюк, Козак (Ковалець, 46), Калюжний, Мишньов (Джевані, 64), Беззера (Копина, 90+3), Філіппов (Кулаков, 86), Бєляєв (Шостак, 64).
Ворскла: Ісенко, Пердута, Гучек, Чорноморець, Бацула, Хрипчук, Скляр (Ковталюк, 64), Челядін (Ндукве, 64), Кане (Корнієнко, 81), Ієде (Кулаковський, 81), Нестеренко.
Попередження: Калюжний (6), Мишньов (25), Шостак (90+2) – Челядін (26), Скляр (63), Ісенко (88).

football24.ua