Україна

Прем'єр-ліга

ЛНЗ – Інгулець 2:0. Україна, 10-й тур. Звіт

Два незабиті пенальті та натхнення Іллі Путрі. Матч у Черкасах вийшов вельми бойовим, але клас господарів виявився явно вищий.

2024-10-20 15:49

Після паузи на матчі збірних рідна УПЛ повернулася і в матчі 10-го туру ЛНЗ на своїй арені, на якій черкащани нарешті перестелили газон, приймав «Інгулець».

ЛНЗ після потужного старту сезону потрапив у неприємну серію і не перемагав до цього моменту вже п'ять матчів поспіль, програвши, при цьому, в минулому турі «Шахтарю» 1:5.

Серія «Інгульця» без перемог тягнеться з самого початку чемпіонату. Іншими словами, обидві їм командам було що доводити.

Цікаво, що Карраско вирішив сьогодні зіграти з трьома центрбеками та двома форвардами. Також повернулися до стартового складу Дайко і Тілль, які відновилися після травм. Пару форвардів склали Халайла і Момо.

У «Інгульця» порівняно з минулим матчем із «Карпатами» відбулося 3 зміни у стартовому складі. Вийшли Шершень у центрі оборони, Лосенко в центр півзахисту і Резепов на фланг. Єдиним форвардом був призначений досвідчений Сітало.

Незважаючи на загальний фаворитизм ЛНЗ, перший тайм видався досить інтригуючим. Команда Карраско одразу ж захопила ігрову ініціативу, щоправда, з гри в господарів тривалий час щось небезпечне створити не виходило.

Проте на 15-й хвилині на допомогу господарям прийшов Дубілей, який після прострілу Муравського з флангу високо підняв руку, в яку і прилетів м'яч. Пенальті взявся пробивати Нонікашвілі, але тільки пробив не найкращим чином і Паламарчук цей удар потягнув.

Утім, канву гри цей епізод не змінив. ЛНЗ продовжував вести гру і все-таки вимучив свій гольовий момент - на 34-й хвилині після прострілу з флангу від Муравського Яшарі пробивав, але Паламарчук цей удар потягнув. Путря перший поквапився на добиванні, уникнув офсайду (Білоцерківець), затримався на фланзі й заштовхав круглого в сітку.

А вже в самій кінцівці точно такий самий пенальті поставили у ворота господарів - після удару Резепова м'яч потрапив у руку Муравському. І з таким же результатом - Мельничук пробив не найкращим чином і Кучеренко його удар потягнув.

Два нереалізованих пенальті за тайм... Чи було у нас таке в УПЛ?

ЛНЗ – ІНГУЛЕЦЬ – 2:0
Голи:
 Путря (35, 60).
На 15-й хвилині Нонікашвілі (ЛНЗ) не реализував пенальті (воротар).
На 45 хвилині Мельничук (Інгулець) не реализував пенальті (воротар).
ЛНЗ: Кучеренко, Топалов (Г. Пасіч, 81), Муравський, Дайко, Саліху, Путря, Тілль (Олійник, 90+1), Яшарі (Авагімян, 81), Нонікашвілі, Момо, Халайла (Бойко, 76).
Інгулець: Паламарчук, Мельничук, Малиш, Вілівальд, Дубілей, П’ятов, Волохатий, Лосенко (Сад, 69), Білоцерковець (Могильний, 88), Сітало, Резепов (Пушкарьов, 69).
Попередження: Дайко (45+1), Муравський (72), Момо (90) – Волохатий (45+1), Резепов (66), Сад (72).

ua-football.com