Україна

Прем'єр-ліга

Олександрія – Дніпро-1 1:0. Україна, 28-й тур. Звіт

Команда Руслана Ротаня створила більше моментів, краще захищалася, і тому заслужено взяла три очки.

2024-05-12 15:06

У порівнянні з переможним матчем проти «Кривбасу» тренерський штаб «Дніпра-1» провів дві зміни у складі на поєдинок в Олександрії: після дискваліфікації повернувся до основи Сарапій, який зайняв звичну позицію у центрі оборони, при чому замінив він Лєднєва, в результаті чого Мірошніченко висунувся у півзахист, а крім того на вістрі атаки замість Ківінди вийшов Філіппов. Відзначимо, що продовжує лікування Гуцуляк, а от Піхальонок вже потрапив до заявки команди на гру.

Зустріч розпочалася за рівної боротьби, в якій команди поступово шукали слабкі місця у суперника і боролися за ініціативу. За деякий час господарі стали виглядати активніше, заробили кілька кутових і після одного з них зуміли Беззера з Шостаком заштовхали м’яч у сітку дніпрян. Близько семи хвилин VAR передивлявся цей епізод на предмет офсайду і гри рукою бразильця, але у підсумку гол було зараховано. В результаті м’яч перетнув лінію воріт наприкінці 18-ї хвилини зустрічі, а гол зарахували на 26-й.

Дніпряни свій перший удар завдали на 32-й хвилині і одразу було гостро – після пострілу Бабенка і рикошету Шевченко ледве дістав м’яч з під поперечини, перевивши його на кутовий. Натомість господарі відповіли виходом сам на сам Безерри, котрий перекинув Волинця, але влучив у поперечину.

Вже у шість компенсованих арбітром хвилин до першого тайму Гаджиєв робив гострий простріл з правого флангу, який закінчився ударом Пасіча, але його заблокував захисник. Після цього гості зуміли ще провести пару атак, але довести їх до логічного завершення не вдалося.

У перерві Лєднєв замінив Мірошніченка, а самі дніпряни почали грати значно активніше, ніж у першому таймі, що і не дивно, враховуючи рахунок. Проте господарі за рахунок пресингу і контратак  не давали спортклубівцям захопити ініціативу. Невдовзі Юрій Максимов кинув у гру Піхальонка, Ківінду і Третьякова, після чого спортклубівці ще більшими силами стали переходити на половину поля суперника, котрий намагався контратакувати. В одному з таких випадів був момент у Погорілого, але він пробив повз воріт з лінії карного майданчику. У дніпрян був шанс вискочити на побачення із голкіпером у Ківінди, але Кампуш своєчасно зіграв у підкаті.

Загалом спортклубівцям не вистачало гостроти і ударів по воротах. Не приносили успіху спортклубівцям і нечисельні у цьому матчі стандарти. У підсумку дніпряни мінімально поступилися в Олександрії, перервавши свою безпрограшну гостьову серію, яка складалася з восьми матчів.

ОЛЕКСАНДРІЯ – ДНІПРО-1 – 1:0
Гол:
Шостак (26).
Олександрія: Шевченко, Скорко, Кампуш, Копина, Мартинюк, Калюжний, Михайленко, Кулаковський (Костишин, 59), Шостак (Сігеєв, 68), Ковалець (Кравченко, 85), Беззера (Погорілий, 68).
Дніпро-1: Волинець, Адамюк, Сваток, Сарапій, Пасіч (Третьяков, 62), Бабенко, Рубчинський (Когут, 81), Мірошніченко (Лєднєв, 46), Очеретько, Гаджиєв (Піхальонок, 57), Філіппов (Ківінда, 57).
Попередження: Калюжний (71), Шевче

scdnipro1.com.ua