Україна

Прем'єр-ліга

Ворскла – Рух 0:0. Україна, 6-й тур. Звіт

До цього протистояння у відносинах команд зберігався абсолютний баланс – дві перемоги кожного з суперників за чотирьох нічиїх у восьми дуелях. Із іншого боку, безпрограшна серія львів’ян у матчах із полтавцями тривала п’ять поєдинків – дві вікторії та три мирові.

«Футбольний клуб»

2024-09-15 15:40

Однак цього разу завдання залишити Полтаву зі щитом для колективу Віталія Пономарьова ускладнювала кадрова ситуація, й не тільки з травмованими. Майже з десяток виконавців «жовто-чорних» під час міжнародної паузи грали за різні збірні, а тому до сьогоднішньої зустрічі підходили на тлі стомленості.

Тим не менше, на стадіоні імені Олексі Бутовського глядачі в першому таймі побачили рівну гру, але, на жаль, із мінімумом моментів. «Сприяв» цьому й жахливий стан газону, на якому було доволі складно вести комбінаційну гру. Через нього «Ворскла» наприкінці тайму втратила Євгена Павлюка, в котрого на рівному місці поїхала нога й захисник вимушений був достроково закінчити зустріч.

Але ключовий епізод трапився за кілька хвилин до цього. Олександр Скляр отримав друге попередження й залишив у меншості команду господарів, яка під перерву почала володіти ініціативою й навіть ледь не відкрила рахунок, коли Самсон Ієде потужним «пострілом» не влучив у ближній кут.

Друга половина фактично перетворилася на штурм полтавських володінь. Питання полягало лише в тому, чи встоять редути «біло-зелених» у цій битві. Меншість колективу Сергія Долганського дещо компенсувало рідне поле, з яким супротивнику доводилося боротися під час будування атак.

За такої «підтримки» ворсклянам відбиватися було куди легше, ніж щось створювати львів’янам навіть у більшості. Оборона свою справу робила теж переконливо, й у гостей із гольовими шансами виникали величезні проблеми. «Рух» так і не зміг знайти протиотруту й вимушений був погодитися на мирову.

Нічия дозволила львів’янам зрівнятися за очками з «Поліссям» і ввійти в першу трійку завдяки кращим додатковим показникам. Полтавці восьмі, залишившись у двох пунктах від свого сьогоднішнього суперника.

ВОРСКЛА – РУХ - 0:0
Ворскла:
 Ісенко, Пердута, Чорноморець, Гучек, Крупський, Челядін (Кулаковський, 75), Скляр, Павлюк (Хрипчук, 43), Мякушко (Нестеренко, 75), Ієде (Ндукве, 90+1), Кане.
Рух: Ледвій, Роман (Лях, 87), Холод, Дідик, Сич, Федор, Підгурський (Руніч, 64), Притула, Карабін, Краснопір, Квасниця (Клайвер, 56).
Попередження: Скляр (33), Челядін (65), Кане (73), Ісенко (85) – Квасниця (45+1), Сич (66), Дідик (83).
Вилучення: Скляр (38, повторне попередження).

footclub.com.ua