Україна

Друга ліга

Караман: «Для «Полісся-2» важливо закріпитися на першому місці»

2024-10-11 17:38

Друга ліга – це чудовий трамплін для молодих талантів. Ось яскравий приклад: всього три матчі провів у чемпіонаті 18-річний Ярослав Караман, і з ФК «Ужгород» його запросили в клуб УПЛ – «Полісся». Звісно, поки що грати в першій команді учасника єврокубків Ярославу ранувато, проте він отримує якісну ігрову практику в резервній клубній команді.

Загалом у чемпіонаті в нього вже два голи та чотири асисти, а в звітному турі проти ровесників із «Самбора-Ниви-2» він забив сам і віддав гольові передачі на Брістріча та Матіча – причому, в різних ігрових ситуаціях, які вимагали від юного футболіста швидкої та правильної оцінки ситуації. Виходить, у трьох голах із чотирьох своєї команди взяв участь Караман!

– Наскільки приємним для вас є визнання найкращим гравцем туру в Другій лізі?

– Для мене це приємна і дуже важлива перемога. Визнання найкращим гравцем туру додає ще більше сил працювати і рухатися вперед. Дякую партнерам по команді та тренерському штабу.

– Нинішній сезон ви розпочинали у складі Ужгорода. Як виник варіант з Поліссям? Чи була у вас розмова з Ашуром та чи обговорювалося те, що ви будете займатися з першою командою?

– Можливість з моїм трансфером з’явилася якраз після матчу Ужгорода та Полісся-2. Розмови з головним тренером Полісся не було, але у мене є дуже велике бажання грати за першу команду.

– Коли у серпні грали за Ужгород проти Полісся-2, то напевно не могли навіть уявити, що приєднаєтеся до колективу із Житомира?

– Дійсно, про це тоді навіть не міг подумати. Щасливий, що все так склалося. Зроблю все, щоб досягнути прогресу.

– Наскільки вам комфортно у новому колективі та як швидко вдалося адаптуватися?

– Спочатку було непросто, але тут хороший колектив і тренерський штаб. Вдалося досить швидко адаптуватися. Намагаюся у кожній грі приносити користь Поліссю-2.

– Наскільки сучасний тренувальний процес у Кішана Шіль Гаутама? Можливо, щось нове взяли для себе у цього молодого спеціаліста? Які основні його принципи та вимоги?

– Мені подобається тренувальний процес, адже він насправді є дуже сучасним. Взяв для себе багато чого нового і це мені допомагає. Відразу звернув увагу на тому, що тренер суттєвий акцент робить на пресингу.

– У матчі з Самбором-Нивою-2 ви забили і двічі асистували своїм партнерам. Погоджуєтеся, що поки що це вас найкращий матч серед професіоналів?

– Це був непоганий матч, але мої найкращі ігри ще попереду. Переконаний, що своєю грою принесу ще чимало користі команді.

– За сім матчів у чемпіонаті ви забили два голи і віддали чотири результативні передачі. Задоволені своєю продуктивністю?

– Через пошкодження довелося деякі матчі пропустити, тому думаю що міг би ще більше користі команді принести. Межі досконалості не існує. Необхідно постійно вдосконалюватися і рухатися вперед.

– Полісся-2 після впевненої перемоги над Самбором-Нивою-2 стало одноосібним лідером групи. Напевно, у такій конкуренції лідерство є ще більш цінним?

– Лідерство є завжди цінним та важливим для кожної команди. Зробимо усе можливе, щоб завершити сезон на першому місці. Попереду ще дуже багато роботи.

– Повертаючись до матчу минулого туру. Самбір-Нива-2 в середині першого тайму відкрила рахунок. Можна сказати, що цей гол пішов навіть на користь вашій команді?

– Після пропущеного м’яча команда стала грати ще більш агресивно. Ми не давали супернику можливості швидко ухвалювати рішення, змушували їх помилятися. Дуже важливо, що нам вдалося швидко зрівняти рахунок.

– Ви граєте поруч з досвідченим Дмитром Шасталом. Дмитро допомагає молоді своїми порадами?

– Це дуже важливий футболіст для команди. Дмитро своїми порадами допомагає як на футбольному полі, так і поза ним.

– Як ви сприйняли інформацію про те, що вас викликали до юнацької збірної на турнір чотирьох у Марбельї? Хто вам про це повідомив та про що відразу подумали?

Якщо чесно, то я дуже здивувався коли про це дізнався. Щасливий, що одна із моїх мрій здійснилася. Зроблю все, щоб не підвести тренерський штаб. Дякую за довіру. В збірній усі кваліфіковані футболісти і мені буде приємно грати разом з ними.

– Що можете пригадати із своїх виступів на дитячо-юнацькому рівні?

Свій футбольний шлях розпочинав у Великому Березному, де виступав за команду Фаворит. Щодо відомих футбольних особистостей, то можу відзначити лише Яромира Лободу, якого знав ще з дитячого футболу, а потім він мене тренував в Ужгороді.

– Пізніше ви перейшли до СХІ Ужгород, який пізніше об’єднався в ФК Ужгород. Наскільки в Ужгороді створювалися умови для розвитку молодих футболістів?

– На мою думку, там створені всі умови для розвитку молоді. Президент клубу Рудольф Балажинець робить все для того, щоб молоді хлопці прогресували.

– Які завдання ставите перед собою на заключні частину нинішнього футбольного року?

– Зараз насамперед важливо, щоб Полісся-2 закріпилося на першому місці у групі. До того ж, у мене є велике бажання зіграти за першу команду. Якщо працюватиму у тому ж дусі, то все у мене вийде.

sportarena.com