Турніри

ЧС-2022

Гана – Уругвай 0:2. ЧС-2022, група Н. Перемога зі сльозами на очах

Небесно-блакитні стояли однією ногою у плей-офф, але для щастя не вистачило одного забитого м'яча.

2022-12-02 19:31

Це був ще один матч групової стадії із розряду лобових. За певних обставин Гану, звичайно, влаштовувала і нічия. В Уругваю взагалі варіантів не було – тільки добувати три очки і сподіваються на те, що в Португалії з Південною Кореєю складеться «як треба».

Такий турнірний розклад давав підстави розраховувати, що команди не довго запрягатимуть. Проте дебют вийшов малоцікавим та бідним на події. Уругвайці відпрацьовували картинні падіння. Ганці за ними спостерігали і нікуди не поспішали. Можна сказати, суперники придивлялися один до одного.

Так тривало з чверть години, після чого маски були скинуті та команди взялися за справу всерйоз. Першими розпочали ганці. На 17-й хвилині Джордан Айю сильно пробив з 25-ти метрів, воротар суперників Рочет м'яч у руках не втримав, а потім ще й збив Андре Айю, який рванув на добивання. Пенальті сумнівів не викликав. А ось удар все того ж таки Андре Айю з точки… Це й ударом не назвеш. Щічкою, несильно, не в самий кут… Загалом, вийшов подарунок для воротаря, який явно не збирався стрибати кудись навмання, а зіграв, як то кажуть, по м'ячу.

А незабаром прийшло покарання. Уругвайці, почувши тривожний дзвіночок, різко активізувалися в атаці, і якщо після удару Нуньєса Гану врятував Салісу (він вибив м'яч майже зі стрічки воріт), то наступні два підходи небесно-блакитних до воріт Аті-Зіджі вдалися.

Героями епізодів на 26-й та 32-й хвилинах зустрічі стали Луїс Суарес та Де Арраскаета. Перший асистував, другий забивав: спочатку виявився першим на підборі, потім завдав удару зльоту після шикарного пасу-черпачка.

2:0 на користь Уругваю – з тим і пішли на перерву. При цьому слід додати, що ганці явно розгубилися від такого перебігу подій. Уругвайці ж, ступивши однією ногою у плей-офф, явно надихнулися – грали легко та мобільно, добре комбінували, вдало змінювали акценти… Загалом підопічні Дієго Алонсо досить впевнено контролювали хід гри. І, до речі, могли забити втретє, але удар Хіменеса головою після навісу зі стандарту вийшов неточним.

У перерві Аддо провів дві заміни. Розрахунок був зрозумілий - Гана потребувала свіжої крові. Насамперед атакуюча ланка.

Але перехопити ініціативу не вдалось. Уругвайці чудово пам'ятали, що різниця м'ячів теж може зіграти свою роль при остаточному ранжируванні команд у групі, тому продовжували активно йти вперед. І, як і раніше, перегравали суперників.

Гостра атака вдалася номінальним гостям на 58-й хвилині, коли Нуньєс міг розраховувати на пенальті (дійшло навіть до ВАР). Потім із вигідної позиції з меж штрафного майданчика промахнувся Пеллістрі (до речі, після пасу нев'янучого Луїса Суареса). А ще за кілька хвилин класний дальній удар завдав Вальверде (Аті-Зіджі зреагував).

Що стосується атак збірної Гани, то свій перший реальний гольовий момент у другому таймі вона створила лише на 79-й хвилині, коли Семеньо з лівої частини штрафного майданчика запустив м'яч поруч із дальньою стійкою. Ще за кілька хвилин метрів із 20-ти небезпечно пробив Кудус, проте надійно зіграв Рочет, який переправив м'яч на кутовий.

Кінцівка зустрічі відбулася в атаках уругвайців. Їм терміново знадобився ще один гол, оскільки у паралельному матчі Південна Корея сенсаційно взяла гору над Португалією 2:1. Але у Кавані та Максі Гомеса не склалося, а Луїс Суарес уже допомогти не міг, оскільки його замінили.

І можна зрозуміти сльози капітана збірної Уругваю. Путівка в плей-офф вислизнула в останній момент.

ГАНА – УРУГВАЙ – 0:2
Голи: де Арраскаета (26, 32).
На 21-й хвилині А. Айю не реалізував пенальті (воротар).
Гана: Аті-Зігі, Сейду, Амарті, Салісу, Баба Рахман, Парті, Самед (К'єре, 72), Кудус (Іссааку, 90+8), А.Айю (Букарі, 46), Д.Айю (Сулемана, 46), Іньякі Вільямс (Семеньо, 72).
Уругвай: Рочет, Варела, Хіменес, Коатес, Олівера, Пеллістрі (Де ла Крус, 66), Вальверде, Бентанкур (Весіно, 34), Де Арраскаета (Каноббіо, 80), Нуньєс (Максі Гомес, 80), Суарес (Кавані, 66).
Попередження: Сулемана (86) – Нуньєс (19), Суарес (60), Коатес (87).

footclub.com.ua