Турніри

ЧС-2022

Бразилія – Сербія 2:0. ЧС-2022, група G. Дебютний дубль від Рішарлісона

Гучна заява бразильців на підсумкову перемогу стала окрасою стартового туру.

«Футбольний клуб»

2022-11-24 23:17

Після того, як зганьбилися аргентинці з німцями, як пройшли по лезу бельгійці з португальцями, можна було очікувати, що в четвер матимуть проблеми і бразильці. Тим більше, серби – це не жарти. Проте «чарівники» приємно вразили. І швидкостями, і напором. А ще – впевненістю у власних силах, яку підкріплювала залізна ігрова дисципліна.

Після невиразного першого тайму, який запам’ятався хіба що на диво слабеньким і передбачуваним ударом Рафіньї з гарної позиції, наставник пентакампеонів Тіте не став кидатися у крайнощі і тасувати атакуючі зв’язки. Фаворит лише продовжував гнути свою лінію, відчуваючи, що опоненти врешті-решт не витримають.

Постріл Алекса Сандро у стійку став прелюдією і чіткою вказівкою балканцям готуватися до серйозних неприємностей. І останні не змусили себе довго чекати.

Після того, як Вінісіус Жуніор, котрому віддав передачу Неймар, надихнув Ваню Милиновича-Савича на сейв, Рішарлісон першим встиг на добивання. Фантастичний сезон виходить у форварда «Тоттенгема», який спочатку забив дебютний гол у Лізі чемпіонів, а тепер відзначився історичним голом на чемпіонаті світу.

І так, в обох випадках Рішарлісон вибухнув дублями. Знайомство із найпрестижнішим клубним турніром він ознаменував двома м’ячами у ворота «Марселя», а тапер двічі відсалютував сербам. За знайомство. Ну а другий гол вийшов дійсно шедевральним: той самий Вінісіус Жуніор прострелив зліва, а Рішарлісон, прийнявши м’яч лівою, миттєво згрупувався і правою, в падінні з розвороту вразив нижній кут ворожих воріт.

Футболісти Деяна Стойковича не виглядали командою, яка може переломити хід цього матчу. І навіть вихід на поле бомбардира «Юве» Душана Влаховича нічого не змінив.

Що ж, Бразилія – наразі лідер групи G. Лідер із заявкою на дійсно серйозний підсумковий результат. А який єдиний результат може вважатися для нащадків Пеле серйозним – ми знаємо.  

БРАЗИЛІЯ – СЕРБІЯ 2:0
Гол: 
Рішарлісон (62, 74).
Бразилія:
 Аліссон, Даніло, Маркіньос, Тіяго Сілва, Сандро, Лукас Пакета (Фред, 75), Каземіро, Рафінья (Мартінеллі, 87), Вінісіус Жуніор (Родріго, 75), Неймар (Ентоні, 79), Ришарлісон (Жезус, 79).
Сербія:  В.Милинкович-Савич, Миленкович, Велькович, Павлович, Лукич (Лазович, 66), Гудель (Ілич, 57), Живкович (Радоньїч, 57), Младенович (Влахович, 66), Тадич, С.Милинкович-Савич, Митрович (Максимович, 83).
Попередження: Павлович (7), Гудель (49), Лукич (64).
Арбітр – Аліреза Фагані (Іран).
24 листопада. Лусаїл. Ст-н Лусаїл Айконік. +23’C. 88 103 глядачів.

footclub.com.ua