Турніри

ЧС-2022

Шевченко: «Хто більше виграє єдиноборств, той і здобуде успіх»

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію, присвячену завтрашньому матчу відбору ЧС-2022 з Фінляндією.

2021-03-27 19:00

– Дуже приємно знову зіграти в Києві, – сказав Андрій Шевченко. – Нам буде не вистачати повних трибун НСК «Олімпійський». Але все одно хочу сказати спасибі фанатам. Для нас дуже важлива ваша підтримка.

– Чи побачимо ми в поєдинку з Фінляндією на полі Артема Довбика?
– Ми проведемо сьогоднішнє тренування, подивимося, в якому стані будуть перебувати хлопці. У нас у розпорядженні достатньо гравців. Увечері визначимося з тією групою футболістів, яка буде готуватися до матчу й потрапить до заявки. Довбик – один із тих виконавців, які на даний момент готуються до поєдинку. Уже потім приймемо рішення.

– Ви залишили Андрія Луніна й Дмитра Різника поза заявкою на гру з Францією. Пропустять вони й наступні матчі?
– Ми викликали велику кількість гравців, зокрема, у зв'язку із ситуацією з коронавірусом, запросили більше воротарів. Для тренера нелегке завдання – залишати гравців поза заявкою. Рішення я буду приймати сьогодні ввечері, подивимося. Я задоволений грою нашої команди з Францією, Бущан зіграв дуже добре.

– Чи дасте ви шанс проявити себе кільком воротарям збірної в березневих матчах, які залишилися й ціна результату в яких є дуже високою?
– Ви маєте рацію в тому, що перед нами стоїть завдання. В офіційних іграх у нас немає можливості для експериментів. Для цього потрібні товариські матчі. На даний момент ми будемо вибирати гравця, який краще готовий, перебуває у кращій психологічній формі.

– Попередні поєдинки України проти Фінляндії були непростими. Тоді наші футболісти отримували багато жовтих карток. Ви зараз будете звертати увагу на це?
– Збірна Фінляндії заслуговує на дуже велику увагу й повагу. Команда останніми роками показує чудові результати. Вона пройшла кваліфікацію, потрапила на Євро-2020. Збалансована команда, яка має хороших виконавців. Ми знаємо їхні сильні сторони. У нас є певний план на гру. Поєдинок буде непростим, ми це розуміємо. Із власного досвіду знаю, що буде дуже багато боротьби та єдиноборств. Хто більше виграє, той і буде ближчим до успіху.

uaf.ua