Турніри

ЧС-2022

Японія – Іспанія 2:1. ЧС-2022, група Е. Що творять японці!

Здолавши німців у 1-му турі у вольовому стилі, японці провернули такий самий трюк і з іспанцями, вигравши свою групу!

«Футбольний клуб»

2022-12-01 23:10

Для збірної Іспанії цей поєдинок був на кшталт тренування з підвищеною відповідальністю. «Фурія Роха» завдяки знущанню на Коста-Рікою (7:0) забезпечила собі неймовірну різницю м’ячів і лише за фантастичними гольовими розкладами могла б вилетіти з турніру навіть попри поразку Японії.

«Самураям» задля продовження боротьби на турнірі потрібно було зіграти не гірше за Німеччину, а в разу успіху костариканців вигравати самім. Хто ж знав, що інтрига в цій групі в останньому турі завертиться навколо андердогів, а німці плестимуться в кінці таблиці!

Іспанці зі старту почали діяти прагматично, але й за такого сценарію забили вже в дебюті. Форвард «Атлетико» Альваро Мората влучно пробив головою після подачі захисника «Челсі» Сесара Аспілікуети. Японці намагалися створити проблеми супернику, але той завдяки пресингу змушував номінальних господарів переважно працювати в обороні.

Однак після перерви все стало догори дриґом. Підопічні Хадзіме Моріясу забили двічі за три хвилини, причому спрацювали заміни наставника! Хавбек «Фрайбурга» Ріцу Доан змістився до лінії штрафного майданчика й невідпорно пробив у ближній кут. А згодом інший джокер Каору Мітома з «Брайтона» в падінні прострелив у воротарську на півзахисника «Дюссельдорфа» Ао Танаку, й той у дотик переправив м’яч у порожні ворота.

Далі для Японії все вже було простіше – втримати переможний рахунок, який дозволив би їм фінішувати на першій сходинці квартету Е та й ще відчепити Німеччину, яку вони теж перемогли в 1-му турі в такому ж вольовому стилі (2:1). Команда Луїса Енріке, вочевидь, була не проти, за винятком хіба що останніх хвилин, що змусили понервувати противника. Втім, Японія – в 1/8 фіналу ЧС-2022!

ЯПОНІЯ – ІСПАНІЯ – 2:1
Голи:
 Доан (48), Танака (51) – Мората (11).
Японія: Гонда, Йосіда, Танігуті, Ітакура, Нагатомо (Мітома, 46), Моріта, Танака (Ендо, 87), Камада (Томіясу, 69), Кубо (Доан, 46), Іто, Маеда (Асано, 62).
Іспанія: Унаї Сімон, Аспілікуета (Карвахаль, 46), Родрі, Пау Торрес, Бальде (Альба, 68), Бускетс, Педрі, Гаві (Фаті, 68), Ольмо, Мората (Асенсіо, 57), Вільямс (Ферран Торрес, 57).
Попередження: Ітакура (39), Танігуті (44), Йосіда (45).

footclub.com.ua