Турніри

ЧС-2022

Бразилія – Південна Корея 4:1. ЧС-2022, 1/8 фіналу. Потішилися і потанцювали

Уболівальники, які заповнили стадіон «974» (той самий, що буде розібраний після мундіалю), матчу на виліт не побачили.

«Футбольний клуб»

2022-12-05 23:24

Вони побачили просто виліт. А ще, власне, карнавал. А як, наприклад, карнавал може пропустити Неймар? Попри тривожні прогнози він одужав і взяв у святі безпосередню участь

Бразильці «вимкнули» інтригу на 7-й хвилині, а на 13-й просто помножили її на нуль. Так, у футболі буває всяке, і його історія знає дійсно неймовірні камбеки. Але в Досі був не той випадок. Одна з команд просто виявилася не готовою до такого танцю.

Вже по тому, як забивав Вінісус Жуніор, стало зрозуміло, що фаворити впевнені в собі і в фіналі спектаклю. Попри те, що перед вінгером «Реала» знаходилось три-чотири суперники, він легко і невимушено пнув м’яч по ідеальній, недосяжній для захисників траекторії.

Коли згодом Рішарлісон заробив пенальті, Неймар с точки не пробив, а закотив м’яч у сітку.

Кудесники не просто демонстрували техніку, тільки за рахунок якої не можна було б переграти Корею. Тут були і швидкість, і потужність, і робота у відборі, а вже техніка становилася вишенькою на торті.

Чергова блискавична комбінація завершилася гострим пасом 38-річного Тіаго Сілви і третім голом на чемпіонаті Рішарлісона. А ще пізніше Вінісіус непередбачуваним (але тільки не для нього) парашутом спрямував м’яч під результативний «постріл» Пакети.

Чим ще запам’ятався перший тайм? Невпевненою спробою арбітра Клемена Тюрпена стати на шляху Неймара і хоч чимось допомогти одній із команд. Проте блондин пішов і від француза.

А ще, звісно, запам’ятався танцем після одного із голів, до якого футболісти, хоч і ненадовго, але долучили серйозного, строгого, вдягненого в костюм свого 61-річного тренера. І Тіте, нехай навіть і з незворушним обличчям, дійсно трошки пострибав в загальній кучі.

Ну а кровожерливою вся ця весела компанія не виявилась. По перерві бразильці атакували, били по воротах, створювали моменти, але відчувалося, що спрагу вони все-таки вже вгамували. Навіть наприкінці дійства дали забити суперникам.

Так шо ніякого двозначного рахунку, лишень робочий розгром.

Подивимось, чи зуміє Тіте пояснити своїм хлопцям, що за чотири дні, 9 грудня, у чвертьфіналі з Хорватію на карнавал розраховувати не варто.

БРАЗИЛІЯ – ПІВДЕННА КОРЕЯ 4:1
Голи: 
Вінісіус Жуніор (7), Неймар (13, з пенальті), Рішарлісон (29), Пакета (36) – Пек Син Хо (77).
Бразилія: Аліссон (Вевертон, 80), Мілітао (Дані Алвес, 63), Маркіньос, Тьяго Сілва, Даніло (Бремер, 72), Каземіро, Пакета, Рафінья, Неймар (Родріго, 80), Вінісіус Жуніор (Мартінеллі, 72), Рішарлісон.
Південна Корея: Кім Син Гю, Кім Чжин Су (Хон Чхоль, 46), Кім Юн Гвон, Кім Мін Чже, Кім Мун Хван, Хван Хі Чхан, Хван Ін Бом (Пек Син Хо, 65), Чжон У Єн (Сон Чжун Хо, 46), Лі Чже Сон (Лі Кан Ін, 74), Сон Хин Мін, Чжо Гю Сон (Хван Ий Чжо, 80).
Попередження: Чжон У Єн (44).
Арбітр – Клемен Тюрпен (Франція).
5 грудня.Доха. Ст-н 974. +22’C. 43 847 глядачів.

footclub.com.ua