Турніри

ЧС-2022

Вельс – Іран 0:2. ЧС-2022, група B. Магія компенсованих хвилин

У п'ятницю розпочався 2-й тур групового етапу чемпіонату світу. В групі В зустрілися збірні Ірану та Вельсу. Команда з Азії у першій грі провалилася в поєдинку з англійцями, програвши 2:6. Щодо валлійців, то вони також не блиснули, але змогли на характері вирвати нічию в поєдинку з США (1:1).

«Футбольний клуб»

2022-11-25 14:35

Вельс діяв активніше на перших хвилинах та міг забити швидкий гол. Простріл Робертса праворуч замикав Мур, але з ударом упорався Хоссейні. Згодом Робертс обрізався на своїй половині, й Голізаде забив, але перед цим заліз в офсайд, що врятувало валлійців.

В іншому йшла досить обережна та рівна гра. Обидві команди не хотіли розкриватися, малими силами намагалися знайти проломи в обороні один одного.

На початку другого тайму збірна Ірану мала відкривати рахунок. Спочатку Азмун після розрізної передачі вийшов віч-на-віч з Геннессі, але пробив у стійку. Після атаки другим темпом Голізаде здалеку пробив вже в іншу стійку, а форвард «Байєра» виявився першим на добиванні, проте влучив у руки кіперу.

Іранці були активнішими. Щоправда гольові моменти підопічні Кейруша не створювали. Наприкінці збірна Вельсу намагалася додати. За сім хвилин до кінця британці ледь не забили. Після удару здалеку м'яч прилетів у ноги до Мура, який у центрі штрафного стояв спиною до воріт, віддав під удар Девісу, але той Хоссейні отягнув із-під поперечини.

У наступні атаці вже Карімі вибігав на рандеву з воротарем, прокинув м'яч повз того, однак був збитий. Арбітр спочатку показав жовту картку, але після перегляду вирішив вигнати Геннесі з поля. Після розіграшу штрафного пішов пас на Торабі, який з півкола пробив повз верхній кут.

На 8-й доданій хвилині збірна Ірану все ж забила. Після атаки лівим флангом Аллен вибив м'яч, але на ногу Чешмі. Центральний захисник азіатської команди прицілився і здалеку завдав влучного «пострілу» в правий нижній кут. Шансів Ворд не мав. Тут іранці й подвоїли рахунок. Підопічні Кейруша втекли в контратаку «чотири на два», Таремі протяг м'яч через половину поля, наблизився до штрафного майданчика й вивів Резаеяна на гольове рандеву з кіпером.

У заключному турі групового етапу збірна Уельсу в британському дербі зустрінеться з командою Англії. Іранців чекають американці.

ВЕЛЬС – ІРАН – 0:2
Голи:
 Чешмі (90+8), Резаян (90+11).
Вельс: Геннессі, Робертс (Джонсон, 57), Девіс, Родон, Міфем, Вільямс, Ампаду (Аллен, 77), Ремзі (Ворд, 87), Вілсон (Джеймс, 58), Бейл, Мур.
Іран: Х.Хоссейні, Резаян, Пураліганджі, М.Хоссейні, Мохаммаді, Голізаде (Джаханбахш, 77), Хаджсафі (Торабі, 77), Еззатоллахі (Карімі, 83), Нуроллахі (Чешмі, 78), Таремі, Азмун (Ансаріфард, 68).
Попередження: Родон (45+3) – Резаян (90+5), Джаханбахш (90+5).
Вилучення: Геннесси (86).

footclub.com.ua