Турніри

ЧС-2022

Уругвай – Південна Корея 0:0. ЧС-2022, група Н. Що таке не щастить

Уругвайці були ближчими до перемоги, але після ударів Годіна та Вальверде на допомогу корейцям прийшла стійка воріт.

2022-11-24 17:14

ЧС-2022 напевно можна сприймати як лебедину пісню лідерів збірної Уругваю останнього десятиліття. Луїсу Суареса, Кавані та Годіну на трьох вже 106 106 років. Малоймовірно, що хтось із них протримається у великому футболі. Точніше так: кар'єра цих футболістів йде на спад. Тож вони, безперечно, налаштовані брати максимум тут і зараз, тобто в Катарі.

Звичайно, ніхто не чекає від Уругваю повторення подвигів з першої половини минулого століття, коли ця збірна виграла два чемпіонати світу поспіль. Але, скажімо, їй цілком під силу дістатися чвертьфіналу, як це було 2018-го. Або навіть пробитися у квартет найсильніших, як 2010-го. До речі, всі троє нинішніх суперветерана грали тоді в Німеччині, але солював там у збірній Уругваю Форлан.

У Південної Кореї історія скромніша. У плей-офф на ЧС вона виходила всього двічі, ну а 4-е місце на Мундаїлі-2002 багато хто, пам'ятається, списував на особливо ставлення арбітрів, які явно симпатизували господарям турніру. Проте Корея – команда міцна, бойова, фізично сильна, і вона теж має своїх лідерів. Один Хон Син Мін із «Тоттенхема» чого вартий.  

Отже, перша гра у групі Н, як і слід очікувати, вийшла досить непростою: середній темп, багато боротьби та змінні шанси на успіх. Корейці явно тяжіли до вертикального футболу, уругвайці набагато краще контролювали м'яч. Саме вони і створили перший небезпечний момент у матчі – Вальверде приклався з-за меж штрафного майданчика, але не влучивши у ворота. На 34-й хвилині шикарний шанс упустили номінальні гості – Хван Ий Джо пульнув над поперечкою метрів з 12-ти після передачі з флангу. А перед самим перервою ахнули вже уругвайці та їх вболівальники – це Годін сильно пробивши головою після навела з кутового та м'яч дзвінко врізався біля стійку воріт.

Власне, за першим таймом і все. Хіба слід додати, що поступово корейці підрівняли гру. Принаймні, було зрозуміло: вони спочатку налаштовані на контратакуючий футбол, і територіальна перевага соперника їх не особливо бентежить.

Другий тайм вийшов ще біднішим на яскраві події. Команди начебто шукали свої шанси в атаці, але явно не хотіли ризикувати і підвищувати темп. У результаті зустріч досить спокійно котилася до нульової нічиєї. Хоча будь трохи точнішою за Вальверда вже в компенсований час... На жаль, уругвайцям вдруге не пощастило – після дальнього удару м'яч влучив у каркас воріт. Отже, 0:0. І, мабуть, такий результат все ж таки більшою мірою влаштував корейців, які наприкінці поєдинку явно були не проти потягнути час.

УРУГВАЙ – ПІВДЕННА КОРЕЯ
Уругвай:
 Рочет, Касерес, Годін, Хіменес, Олівера (Віна, 79), Вальверде, Весіно (да ла Крус, 78), Бентанкур, Пеллістрі (Варела, 88), Суарес (Кавані, 64), Нуньєс.
Південна Корея: Кім Син Гю, Кім Мун Хван, Кім Мін Дже, Кім Ен Гвон, Кім Джин Су, Чон У Йон, Хван Ін Бом, Лі Дже Сон (Сон Джу Хо, 74), На Сан Хо (Лі Кан Ін, 75), Сон Хин Мін, Хван Ий Джо (Чо Гуэ Сон, 74).
Попередження: Касерес (57) – Сон Джу Хо (88).

footclub.com.ua