Турніри

ЧС-2022

Англія – Сенегал 3:0. ЧС-2022, 1/8 фіналу. Нокаут у роздягальню

Англія наче досвідчений боксер – придивилася до суперника, а потім провела свої разючі атаки.

«Футбольний клуб»

2022-12-04 23:29

Сенегальці, звісно, мріяли про повторення успіху 20-річної давнини, коли команда їх країни на мундіалі в Японії та Кореї обіграла чемпіонів світу французів і в підсумку дісталася чвертьфіналу.

Утім, об’єктивно для чинних чемпіонів Африки і сам вихід до плей-офф став дуже достойним досягненням. Але перемогти нинішню Англію підопічним Алію Сіссе не до снаги.

Хоча з іншого боку, початок матчу родоначальники провели якось не зібрано, і могли накликати неприємності на свої голови. Віце-чемпіони Європи довго не вмикали справжні швидкості, натомість припускалися якихось дитячих помилок на власніій половині.

Дві дивні обрізки спочатку Гаррі Магуайра, а потім Букайо Сака призводили до реальних пожеж. Ось тільки сенегальці свої шанси змарнували: Ісмаїлі Сарру завадив влучно пробити Джон Стоунс, а Булай Діа програв двобій Джордану Пікфорду.

Англійці відбилися, а потім почали самі наносити удар за ударом. І ще до перерви за великим рахунком зробили гру. Джордан Гендерсон чітко і спокійно використав простріл молодого Джуда Беллінгема, а Гаррі Кейн з пасу Філа Фодена поставив крапку у стрімкій контратаці (її до речі, розігнав той таки Беллінгем).

Фактично сенагальська команда програла матч за 10 останніх хвилин першого тайму, хоча здаватися її тренер не бажав, спробував врятувати ситуацію потрійною заміною. Але тиску на досвідченого опонента створити не вдалося.

По перерві англійці діяли у своє задоволення і невимушено забили втретє, коли Сака отримав гарний асист від того таки Фодена. На рахунку молодого крайка «Арсеналу» – це вже третій катарський гол.

Кейн звісно, старався відзначитися ще раз і зрештою наздогнати Вейна Руні, який поки з 53 м’ячами є найкращим снайпером в історії «Трьох Левів». Поки не вийшло. Чергову можливість увійти в історію Гаррі отримає в чвертьфіналі. Бій із французами відбудеться за шість днів, 10 грудня і розпочнеться о 21.00 за Києвом.

АНГЛІЯ – СЕНЕГАЛ 3:0
Голи:
 Гендерсон (38), Кейн (45+3), Сака (57).
Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунс (Дайєр, 76), Магуайр, Шоу, Райс, Гендерсен (Філліпс, 82), Беллінгем (Маунт, 76), Сака (Рашфорд, 65), Фоден (Гріліш, 65), Кейн.
Сенегал: Е.Менді, Сабалі, Кулібалі, Діалло, Якобс (Ф.Балло, 84), П.Сісс (П.Гуйє, 46), Н.Менді, Діатта (П.Сарр, 46), І.Діайе (Д’єнг, 46), І.Сарр, Б.Діа (Д’єдью, 72).
Попередження: Кулібалі (76).
Арбітр – Іван Чиснерос (Сальвадор).
4 грудня. Ель-Хаур. Ст-н Ель-Байт. +24’С. 65 985 глядачів.

footclub.com.ua