Турніри

ЧС-2022

Вельс – Англія 0:3. ЧМ-2022, група В. Невгамовний Решфорд

Якщо для англійців у британському дербі турнірна ситуація буда дуже проста, їм достатньо було не програти, аби вийти в плей-офф, то для валлійців вимальовувалися туманні перспективи щодо подальших виступів на турнірі в Катарі.

«Футбольний клуб»

2022-11-29 23:15

Гарет Бейл і компанія мали обов’язково вигравати, але й успіх не гарантував їм вихід із групи. Тоді б вони зрівнялися зі своїм сьогоднішнім суперником за очками, але все одно напевно поступалися за різницею голів – у команди Гарета Саутгейта вона на момент поєдинку складала +4, тоді як у підопічних Роберта Пейджа було -2.

Також треба буде дивитися на хід паралельної гри, де зустрічалися збірні Ірану та США. Якщо б перемогли американці чи іранці, то, швидше за все, Вельс залишився б за бортом. Навіть у випадку нічиєї в паралельній грі валлійцям нічого не було гарантовано, оскільки довелося б рахувати різницю м'ячів між ними, Англією й Іраном. Отже кривдники України в фіналі кваліфікації мали сподіватися лише на власні сили.

А з цим виникли серйозні проблеми. Номінальні гості вже на старті ледь не вийшли веред, коли Гаррі Кейн класним пасом вивів Маркуса Решфорда на рандеву з Денні Вордом, але нападник «Манчестер Юнайтед» програв дуель голкіперу «Лестера». А потім «леви» взяли м’яч під контроль, користуючись млявістю противника в організації гри.

Очікувалося, що номінальні господарі прокинуться після перерви, однак цього вони просто не встигли зробити. Хлопці Саутгейта провели нокаутуючи «двійку», після якої валлійці фактично вимушені були скласти зброю й попрощатися з турніром.

Решфорд на 50-й хвилині виправився за нереалізований раніше момент, майстерно пробивши зі штрафного. А не встигла секундна стрілка зробити двох повних обертів, як Кейн після відбору невгамовним Маркусом у центрі поля прострілив через воротарський майданчик на дальню стійку, звідки півзахисник «Манчестер Сіті» Філ Фоден буквально вніс м'яч у ворота.

Вельс спробував принаймні підсолодити пілюлю, але без свого вожака Бейла, котрий на другу половину не вийшов, «дракони» були приречені. А там трапився й розгром із дублем мабуть найкращого гравця поєдинку Решфорда.

ВЕЛЬС – АНГЛІЯ – 0:3
Голи:
Решфорд (50, 68), Фоден (52).
Вельс: Ворд, Н.Вільямс (Робертс, 36), Родон, Міфем, Девіс (Моррелл, 59), Ампаду, Ремзі, Аллен (Колвілл, 81), Бейл (Джонсон, 46), Мур, Джеймс (Г.Вілсон, 77).
Англія: Пікфорд, Вокер (Александер-Арнольд, 57), Магуайр, Стоунз, Шоу (Тріппьєр, 65), Гендерсон, Райс (Філліпс, 57), Беллінгем, Фоден, Кейн (К.Вілсон, 57), Решфорд (Гріліш, 75).
Попередження: Джеймс (29), Ремзі (61).

footclub.com.ua