Турніри

ЧС-2022

Канада – Марокко 1:2. ЧС-2022, група F. Стрімкий стрибок «Атлаських левів»

Марокканці, забивши два м'ячі до 23-ї хвилини, йдуть у плей-офф з першого місця. Хто б міг подумати!..

2022-12-01 19:39

Фаворитом матчу в Досі вважалася збірна Марокко. Все просто: у неї і склад міцніший, і турнірна мотивація була на висоті. Якщо «Кленові» після двох поразок втратили навіть теоретичні шанси на плей-офф, то «Атлаським левам» після 0:0 з хорватами та перемоги 1:0 над бельгійцями сьогодні достатньо було зіграти внічию, щоб здобути путівку до 1/8 фіналу.

Матч почався з обміну досить перспективними випадами: Буфаль не дотягнувся до м'яча у штрафному майданчику Канади після прострілу Зієша, у відповідь Ларін приклався до м'яча метрів з 15-ти, потрапивши до захисника збірної Марокко. А потім підопічні Валіда Реграги забили, скориставшись грубою помилкою Боряна. Він зробив невдалу передачу – прямо на ногу Зієшу, який тут же покарав голкіпера номінальних господарів за недбалість.

Ну так, звичайно, Борян у цьому епізоді опинився під пресингом. Але провину з нього це не знімає. Хіба що в «співучасники» маленького футбольного «злочину» слід записати і захисника Віторію, який прийняв не найвдаліше рішення підключити голкіпера до розіграшу.

Швидкий гол явно надихнув марокканців. Вони побігли забивати другий м'яч – і мало не потрапили «в полон», нарвавшись на різку контратаку канадців. Хойлетт відправив у забіг правим флангом Ларіна, який прострілив у штрафний майданчик на Бьюкенена, але Тейджон метрів з п'яти просто не зумів потрапити в площину.

У таких випадках часто працює правило «не забиваєш ти – заб'ють тобі». Ось і цього разу: на 23-й хвилині Хакімі закинув м'яч до чужого штрафного майданчика на Ен-Несірі, який втік від Міллера з Віторією, і метрів з 12 спокійно пробив Боряна.

Два моменти – два голи. Стовідсоткова реалізація команди Реграгі, безперечно, стала найважливішим чинником у цьому матчі. Але з 0:2, як відомо, можна відіграватись. А канадці здаватися не збиралися, явно розлютившись і помітно активізувавшись.

Як наслідок – м'яч у відповідь незадовго до перерви. Це Адекугбе хвацько промчав лівим флангом, простріливши у штрафний – і Агерд, намагаючись перервати передачу, переправив м'яч у свої ворота.

Загалом інтрига закрутилася по-новій. А емоції учасників матчу явно спонукав епізод на третій компенсованій хвилині зустрічі: Ен-Несірі, який опинився першим на підборі, точно пробив метрів з 14-ти, проте арбітр скасував гол, оскільки воротареві Канади явно завадив зорієнтуватися Мізрауі, який забіг у офсайд.

Другий тайм розпочався із затяжних позиційних атак збірної Канади, яка явно була налаштована грюкнути дверима перед від'їздом додому та постаралася перехопити ініціативу.

Прагнучи ще більше загострити боротьбу, невдовзі Джон Хердман провів потрійну заміну з наміром освіжити атаку. І цей хід мало не спрацював: на 73-й хвилині 39-річний Хатчисон класно пробив головою після кутового, але йому не вистачило лічених сантиметрів, щоб зрівняти рахунок – м'яч рикошетом від поперечини врізався в землю прямо під нею, але все ж таки лінію повністю не перетнув.

Загалом друга половина зустрічі вийшла дуже напруженою та непростою для Марокко. Довелося займатись переважно тим, щоб стримати натиск суперника. Але загалом марокканці із тиском канадців справлялися. Так що удар Хатчінсона так і залишився єдиним по-справжньому небезпечним.

Отже, 2:1 – на користь збірної Марокко, яка вперше з 1986 року зіграє у плей-офф чемпіонату світу. Команда Валіда Реграгі це заслужила.

КАНАДА – МАРОККО – 1:2
Голи:
 Агер (40, автогол) – Зієш (4), Ен-Несірі (23).
Канада: Борян, Джонстон, Міллар, Віторія, Адекугбе (І. Коне, 60), Кайє (Хатчінсон, 60), Осоріо (Лерія, 65), Бьюкенен, Хойлетт (Возерспун, 76), Ларін (Девід, 60), Девіс.
Марокко: Буну, Хакімі (Джабран, 85), Саїсс, Агер, Мазрауї, Амрабат, Унаї (Ель-Ямік, 77), Буфаль (Абухлаль, 65), Зієш (Хамдалла, 77), Ен-Несірі, Сабірі (Амалла, 65).
Попередження: Хойлетт (7), Осоріо (26), Адекугбе (45+2), Віторія (84).

footclub.com.ua