Турніри

ЧС-2022

Катар – Сенегал 1:3. ЧС-2022, група A. Господарі вибувають першими

Зазнавши другої поразки, збірна Катару втратила шанси на продовження боротьби в 1/8 фіналу.

«Футбольний клуб»

2022-11-25 17:22

У п'ятницю в групі А стартував другий тур. Господарі чемпіонату світу, збірна Катару, після провалу в матчі з Еквадором сподівалися реабілітуватися в поєдинку з сенегальцями. У свою чергу, африканська команда після поразки від Нідерландів хотіла зберегти шанси на вихід у плей-офф.

Сенегальці одразу пішли вперед і швидко могли відкрити рахунок. Сарр увійшов праворуч до карного майданчика і бив у ближній кут, але трохи не влучив. Потім уже форвард прострілив, катарські захисники відбили футбольний снаряд центром, і Нампалі Менді зважився на удар сходу, але в ворота не влучив.

На 16-й хвилині Діатта перехопив м'яч у чужого карного майданчика, увірвався зліва і пробив, але Баршам ворота врятував. Після кутового воротар уже махнув рукою повз м'яч, але удар головою Дьєдіу виявився неточним. В середині тайму Гуейє опинився на ударній позиції, але його «постріл» з-за меж у лівий нижній кут вийшов знову неточним. Потім катарці провели атаку, Менді прицільною передачею виводив Сарра на рандеву з Баршамом. Нападник був першим на футбольному снаряді, але надто сильно перекидав його у бік, де вже був захисник господарів.

На 33-й хвилині Афіф увірвався до карного майданчика, прикриваючи м'яч корпусом, і впав у боротьбі з Сарром. Катарці вимагали пенальті, але суддя зустрічі Антоніо Матеу Лаос ухвалив інше рішення.

Нарешті за чотири хвилини до перерви катарці самі собі привезли гол. Після безпечної передачі до штрафного майданчика Хухи, намагаючись винести м'яч, махнув практично повз нього, влучив сам у себе й упав. Діа швидко зреагував і зблизька «розстріляв» ворота, не залишивши Баршаму шансів.

На початку другого тайму сенегальці подвоїли рахунок. Після навісу Якобса з кутового Дьєдіу виграв боротьбу в повітрі й потужним ударом пробив точно під поперечину. Шансів у Баршама знову не було. Збірна Катару лише після цього трохи додала. Спочатку після навісу зі штрафного Хассан бив зблизька, але потрапив у свого ж партнера Алмоїза. Потім той самий Хассан завдав здалеку обвідний удар, але мало не влучив у кут. Тут же Алмоез з лінії карного майданчика бив у нижній кут і влучив у ворота, але Менді врятував свою команду.

У середині тайму після навісу ліворуч Мохаммед з лінії воротарського майданчика бив у протихід Менді, але голкіпер сенегальців зумів зреагувати і врятувати команду від гола. Атаки ж африканців втратили якусь гостроту. Незабаром Менді пробив з меж штрафного майданчика, але вийшло вище за ціль. У відповідь після навісу Хухі намагався виправитися, простріливши після штрафного, м'яч влучив у Якобса та відлетів у штангу.

За 12 хвилин до кінця збірна Катару все ж свого досягла. Сенегальські захисники «проспали» навіс Мохаммеда з лівого флангу на Мунтарі, котрий невідпорно пробив головою. Однак майже одразу сенегальці відновили статус-кво. Сарр отримав м'яч праворуч та прострілив у центр, де був один Бамба. Форвард спокійно пробив повз воротаря, не залишивши тому шансів.

Сенегальці спокійно довели матч до перемоги, набравши перші три очки на турнірі. В останньому турі збірна Катару зіграє матч престижу проти Нідерландів. Сенегальці із еквадорцями, вочевидь, сперечатимуться за путівку до плей-офф.

КАТАР – СЕНЕГАЛ 1:3
Голи: Мунтарі (78) – Б.Діа (41), Д'єдью (48), Дьєнг (84).
Катар: Баршам, Мохаммад, Ро-Ро (Ваад, 83), Хухі, Хассан, Ахмед (Салман, 83), Будіаф (Хатем, 69), Аль-Гайдос (Мунтарі, 74), Мадібо, Алі, Афіф.
Сенегал: Е.Менді, Сабалі, Кулібалі, Діалло, Якобс (Сіссе, 78), Н.Менді (П.Сарр, 78), І.Гує, І.Сарр (Н’Діай, 74), Діатта (Сісс, 64), Б.Діа, Д'єдью (Дьєнг, 74).
Попередження: Мохаммад (20), Ахмед (45+2), Мадібо (90+1) – Б.Діа (30), Якобс (52), Сісс (87).
Арбітр – Антоніо Матео Лаос (Іспанія).
25 листопада. Доха. Ст-н Ель-Тумама. +24’C. 41 797 глядачів.

footclub.com.ua