Турніри

ЄВРО-2024

Ребров: «Наші гравці віддали на полі всі емоції та сили»

У суботу, 14 жовтня, збірна України в матчі відбіркового циклу ЄВРО-2024 обіграла збірну Північної Македонії – 2:0. Зустріч була номінально домашньою для української національної команди, але через війну проходила в Празі. До вашої уваги післяматчева пресконференція головного тренера збірної України Сергія Реброва.

Олександр ПОПОВ

2023-10-14 18:43

– Наскільки вагомим був фактор підтримки вболівальників сьогодні?

– Підтримка завжди допомагає. Дуже вдячний нашим уболівальникам. Говорив перед матчем, що ми також вдячні Чехії за те, що вона надала нам можливість готуватися тут до цього матчу і надали для нього стадіон. Сьогодні дійсно була дуже хороша атмосфера, вона допомагала гравцям, це дуже важливо.

– Як вам збірна Північної Македонії?

– Вважаю, що в цієї команди дуже міцна атака, складена з дуже хороших виконавців. Македонська збірна сьогодні це вкотре продемонструвала...

– Чи задоволені ви суддівством? Здалося, що в матчі було занадто багато зупинок.

– Гра була дуже важливою для обох команд, тому було багато стиків, багато боротьби. До того ж, коли одна з команда забиває м’яч, то, напевно, боротьби стає набагато більше. Вважаю, що арбітр сьогодні впорався з грою.

– Чи можемо очікувати ротації у складі збірної України на матч із Мальтою?

– Так, можемо. Зараз у нас така сама ситуація, як була після матчу з Англією у вересні перед поєдинком з Італією. Можу і зараз сказати, що найважливіше тепер – це те, як хлопці відновляться після такої важкої гри. Тим паче, що важкою була не тільки гра, а й поле. Вважаю, що наші футболісти віддали сьогодні всі емоції та сили. Тому в ці два дні треба відновлюватися. Перед матчем із Мальтою будемо дивитися, хто в якому стані перебуває, і, виходячи з цього, ухвалимо рішення про склад.

– Що думаєте про перспективи Мудрика, з огляду на всі ті проблеми, які він відчуває?

– Але ж це ваша думка, що він відчуває проблеми, а не моя... Скільки Мудрику років? Невже ви чекаєте, що він у своєму віці гратиме, як Мессі? Мудрик крок за кроком намагається грати краще. Коли ти виступаєш у такому клубі, як «Челсі», це важливо.

Ви запитуєте про перспективи футболіста, який уже грає в «Челсі». У Мудрика все попереду, він дуже багато працює.

Не вважаю, що сьогодні в його виконанні була якась невдала гра. Він дуже допомагав команді. А те, що не забив – таке у футболі буває. Але він старається і створює моменти.

dynamo.kiev.ua