Турніри

Євро-2008

Нелогічна поразка Блохіна

Євген ЛЕБЕДЄВ, ФФУ (з Каунаса) На прес-конференції, що відбулася по закінченні зустрічі з литовцями, наставник національної збірної України Олег Блохін сказав, що його команда програла не за логікою. Тренер відзначив дії своїх підопічних, які, на його думку, своєю грою не заслужили нарікань. Справу знову вирішили помилки українців, а не яскравий футбол у виконанні господарів.

ffu.org.ua

2007-11-18 16:30

Фарт закінчився

«Претензій до хлопців не маю, вони грали самовіддано. Хочу зазначити, що поступилися ми не по грі. У футболі не завжди діє логіка, а перемагає та команда, яка забиває м’ячі. Мабуть рік такий. Багато хто, зокрема журналісти, казали, що Блохін фартовий, але, як бачите, фарт закінчився. Ми наробили багато помилок, до того ж мали величезні кадрові проблеми. Але нічого страшного не сталося».

Без сюрпризів

За словами Блохіна, жодних сюрпризів збірна Литви не піднесла. Розрахунки нашого тренерського штабу виявилися правильними. У стані «синьо-жовтих» після перших 30 хвилин навіть і не думали, що остаточний рахунок може бути таким. «Навіть після пропущених голів, якби забив Мілевський, ще невідомо як би все склалося. Втім, у футболі немає слова «якщо». Що ж, готуватимемося до заключного поєдинку з Францією», ? резюмував наставник українців.

Питання перших одинадцяти

Блохін одразу ж зауважив ? матч із підопічними Раймона Доменека ні в якому разі не перетвориться на спаринг, навіть незважаючина те, що для обох збірних гра вже нічого не вирішує. «У відбірному циклі для мене не існує товариських зустрічей. Ми повинні гідно закінчувати кваліфікацію, поборотися за престиж. Вийде чи ні ? то вже інше питання. Я розумію, що французи можуть виставити й третій, і четвертий склад. В мене ж проблема ? зібрати хоча б один. Шовковський підвернув гомілкостоп, травмовані інші виконавці. Я навіть не знаю, чи зможу зібрати 11 боєздатних гравців», ? поскаржився тренер.

Важливі тільки перші місця

У разі програшу українців вдома Франції та виграшу Литви в Грузії, саме прибалти потіснять хлопців Блохіна з четвертого місця групи В. Проте керманич «синьо-жовтих» каже, що це не буде мати принципового значення. «Для мене існують тільки дві перші сходинки, а п’ята чи остання ? різниці вже немає. Так, набрані очки можуть допомогти команді при жеребкуванні кваліфікації світової першості. Але, скажімо, до Німеччини ми потрапили й з четвертої корзини...»

За кого вболівати? По закінченні прес-коференції наставника збірної України попросили прокоментувати поразку Росії від Ізраїлю. «Багато було розмов, що Росія вже вийшла до фінального раунду Євро-2008. Можу сказати лише одне ? не кажи гоп, поки не перестрибнеш. Так завжди буває. З іншого боку ? прикро. Виходить, із колишніх союзних республік до Австрії та Швейцарії ніхто не потрапляє. За кого ж тепер вболівати ? за англійців?..» ? зазначив Блохін.

www.ffu.org.ua