Турніри

Євро-2008

Блохин повертає Калиниченка

Євген ЛЕБЕДЄВ, Костянтин ПАТКЕВИЧ, ФФУ У середу, 10 жовтня, на тренувальній базі в Кончі-Заспі відбулася прес-конференція наставника збірної України Олега Блохіна. Напередодні матчів відбірного циклу Євро-2008 з командами Шотландії та Фарерських островів, що будуть зіграні відповідно 13 та 17 жовтня, тренер запевнив присутніх, що команда добре налаштована на майбутні поєдинки.

ФФУ

2007-10-10 16:20

Очки та рейтинг «Так, шансів потрапити до фінального раунду чемпіонату Європи у нас небагато, але поки вони залишаються, треба боротися, – підкреслив Блохін. – Не треба забувати й про те, що набрані під час поточної кваліфікації очки можуть вплинути на позицію в рейтингу ФІФА. Адже Україні вкрай важливо буде потрапити до другого кошика при жеребкуванні світової першості 2010 року».

Михалик поза грою

У команді вистачає кадрових проблем. Не в найкращому стані перебувають футболісти «Дніпра», на яких останнім часом випали серйозні навантаження. Через травму коліна відсутній на зборі опорний півзахисник київського «Динамо» Тарас Михалик. Пошкодження гомілкостопу – в капітана пітерського «Зеніта» Анатолія Тимощука, але тренери сподіваються, що до суботньої зустрічі він встигне відновитися.

Змінене рішення

В суботу до Києва прибуде хавбек московського «Спартака» Максим Калиниченко, який готуватиметься до зустрічі з фарерцями. «Я хотів було дати Максиму відпочити, але з оглядом на багату кількість жовтих карток, отриманих нашими гравцями, змінив своє рішення. Втім приєднатися до команди в Британії півзахисник не встигне», – пояснив Блохін.

Позиція голкіпера

Занепокоєння тренерів викликає воротарська позиція. Тільки напередодні гри в Глазго Блохін вирішить, хто займе місце в воротах – досвідчений Олександр Шовковський чи молодий Андрій П’ятов. За словами наставника, якщо не станеться нічого непередбачуваного, у двобої з Фарерами в стартовому складі вийде воротар донецького «Шахтаря».

Шотландців влаштує нічия

«Гадаю, в поєдинку проти України шотландців влаштує й нічия, – зазначив тренер. – У стані суперників є втрати, проте це не той колектив, потенціал якого напряму залежить від одного-двох виконавців. Сила британської збірної перш за все – в її командному дусі». 

Намір наставника

«Тільки після цих двох зустрічей ми вирішимо, чи долучати до подальших матчів кваліфікації представників молодіжної команди, – зауважив Блохін. – Адже вона теж вирішує свої завдання». Наставник також повідомив, що в разі, коли національна збірна не потрапить до кола фіналістів Євро-2008, він подасть у відставку. «Чи приймуть її керівники ФФУ – інше питання…» – додав спеціаліст. 

ffu.org.ua