Турніри

Євро-2008

Блохін бере відповідальність на себе

Євген Лебедєв, ФФУ На прес-конференції, що відбулася по закінченні зустрічі зі збірною Грузії, головний тренер національної команди України Олег Блохін відповів на численні запитання українських та грузинських журналістів. Наставник «синьо-жовтих» зазначив, що провина за результат лежить повністю на ньому. Дісталося й гравцям, котрі, на його думку, не виконали настанови тренерського штабу.

ffu.org.ua

2007-09-09 12:20

Брак відповідальності «За результат відповідаю тільки я, – сказав Блохін. – Ніхто з мене не знімає провини за нічийний рахунок, котрий нас аж ніяк не влаштовує. Але гравці не мають жодного права робити такі помилки, які ми побачили в цьому матчі. Навіть у дитячих школах не припускаються таких промахів. Футболісти повинні з відповідальністю ставитися до своєї справи, а не дурня на полі клеїти».

Приклад грузинів Тренер українців попередив, якщо у будь-кого з підлеглих немає мотивації – треба сказати про це зараз і надалі не приїжджати до збірної. В такому разі він краще залучатиме до лав національної команди хлопчаків, як це роблять ті ж грузини. «Поставлю, скажімо, Кравченка, Гладкого та Чигринського, тоді їхні можливі помилки можна буде пояснити молодістю. В складі збірної Грузії в другому таймі вийшов 16-річний Кенія, 18-річний Сірадзе. А в мене півкоманди виступали на чемпіонаті світу і зараз припускаються таких ляпів!», – не приховував емоцій Блохін.

Чекаємо на зміни? При цьому на запитання, чи відбудуться зміни в складі українців у матчі 12 вересня проти Італії, наставник відреагував дуже різко. «А кого я маю міняти?, – парирував він. – От ви завжди мені пропонуєте своїх кандидатів на місце в «основі». Я вже стомився від цього. Сідайте на моє місце, а я буду вам казати, кого ставити, а кого ні. Блохін не та людина, якій можна диктувати умови. Я не можу зараз відповісти на ваше запитання. Потрібно переглянути запис сьогоднішньої зустрічі, проаналізувати. Лише після цього я дам відповідь».

Відсоток виконання Керманич «синьо-жовтих» вважає, що його команда в протистоянні з грузинами виконала завдання на гру лише на 80%. За його словами, гравці дотримувалися плану тільки перші двадцять хвилин. Після голу збірна України відійшла до власних воріт, надавши таким чином простір своїм опонентам. «Ви ж самі розумієте, що команда Грузії – це представник південної футбольної школи, вона дуже добре володіє м’ячем», – підкреслив Блохін.

Не все втрачено Наприкінці тренера запитали про його думку стосовно перспектив збірної України в цьому відбірному циклі. Адже, один з прямих конкурентів Шотландія свій поєдинок проти литовців виграла з рахунком 3:1, та збільшила відрив. «Давайте спочатку зіграємо з Італією, а вже потім будемо говорити про наші шанси. Не забувайте, що ми маємо матч у запасі та ще зустрінемося з тими ж шотландцями. Я по життю оптиміст, тому вірю, що для нас не все втрачено», – підсумував наставник українців.

www.ffu.org.ua