Турніри

Глобус

Динамівці у збірних: хто, де, коли

У клубному футболі розпочалася пауза, пов’язана з міжнародними матчами збірних команд. Для гравців «Динамо» ця перерва розпочалася ще раніше, адже свій матч 21-го туру чемпіонату «біло-сині» провели ще у минулий вівторок, а молодіжна команда – днем раніше. Протягом найближчих днів багато гравців «Динамо» будуть задіяні у матчах збірних різних вікових груп.

2024-03-19 09:00

НАЦІОНАЛЬНА ЗБІРНА УКРАЇНИ

Гравці національної збірної, які виступають в УПЛ, у середу, 13 березня, ввечері вирушили до Польщі, а наступного дня звідти – до іспанської Марбельї, де у п’ятницю розпочалася підготовка до вирішальних матчів відбору на Євро-2024.

Цього разу до лав збірної були запрошені семеро динамівців. Уперше виклик до головної команди отримав півзахисник «Динамо» Володимир Бражко. Також серед викликаних гравців воротар Георгій Бущан, захисники Олександр Караваєв, Денис Попов та Олександр Тимчик, півзахисник Микола Шапаренкота, нападник Владислав Ванат.

У перші дні, до приїзду українських легіонерів, у тренувальному процесі брали участь декілька гравців молодіжної збірної, серед яких троє динамівців – Руслан Нещерет, Костянтин Вівчаренко та Назар Волошин. Вони вирушили до Марбельї разом із національною командою.

У березні збірна України гратиме у плей-офф відбору до Євро-2024. У півфіналі, що відбудеться 21 березня, наша команда у Зениці на стадіоні «Біліно Поле» зіграє проти Боснії і Герцеговини. У разі успіху 26 березня в польському Вроцлаві змагатиметься за путівку на чемпіонат Європи з переможцем пари Ізраїль – Ісландія. За іншого результату другий поєдинок матиме для «синьо-жовтих» статус контрольного.

ОЛІМПІЙСЬКА ЗБІРНА УКРАЇНИ

У неділю, 17 березня, олімпійська збірна України під керівництвом Руслана Ротаня зібралася в Києві й вирушила потягом до Чопа. У понеділок українські олімпійці прибули до угорського міста Сегед, де проходитиме навчально-тренувальний збір.

У складі команди – гравець київського «Динамо» Максим Дячук, а також орендований «Зорею» динамівець Антон Боль.

У межах підготовки до Олімпійських ігор, які в 2024 році відбудуться в Парижі, збірна України проведе товариський матч із Японією (25 березня) в місті Фукуока.

Жеребкування футбольних турнірів Олімпійських ігор-2024 відбудеться 20 березня в Парижі.

МОЛОДІЖНА ЗБІРНА УКРАЇНИ

У понеділок, 18 березня, в Туреччині свій березневий збір розпочала молодіжна збірна України.

Група гравців, які були задіяні в тренувальному процесі національної збірної, серед яких троє динамівців – Руслан Нещерет, Костянтин Вівчаренко та Назар Волошин, прибула до табору молодіжної команди з Малаги транзитом через Стамбул.

Крім них виклик до збірної від Унаї Мельгоси отримав динамівець Антон Царенко, проте він змушений пропустити збір через травму. Викликані до «молодіжки» й орендовані «Зорею» динамівці Олександр Яцик та Ігор Горбач.

У цьому місяці «молодіжна» проведе дві гри. 22 березня на стадіоні «Мардан» поблизу турецької Анталії «синьо-жовті» проведуть товариський матч із командою Марокко U23. Початок – о 20:00 за Києвом.

26 березня в межах відбору ЧЄ-2025 (U21) відбудеться поєдинок Азербайджан – Україна, який пройде в Баку на «Азерсун Арена». Зустріч розпочнеться о 14:00 за київським часом.

ЮНАЦЬКА ЗБІРНА УКРАЇНИ U19

Із 20-го до 26 березня юнацька збірна України братиме участь в еліт-раунді Євро-2024 (U-19). Аби пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи, «синьо-жовтим» необхідно посісти перше місце в суперництві зі збірними Швейцарії, Північної Македонії та Латвії. Господарем міні-турніру буде Північна Македонія, поєдинки квартету проходитимуть у Скоп’є.

Керманич збірної Дмитро Михайленко у матчах еліт-раунду розраховує на п’ятьох динамівців. Це захисники Олексій Гусєв, Тарас Михавко та Назар Балаба, півзахисник Андрій Маткевич, а також форвард Матвій Пономаренко.

Розклад матчів збірної України в еліт-раунді

20.03.2024
Північна Македонія – Україна (15:00)

23.03.2024
Україна – Латвія (15:00)

26.03.2024
Україна – Швейцарія (15:00)

Час початку матчів – київський.

fcdynamo.com