Турніри

Глобус

Мессі – найкращий гравець 2023 року за версією ФІФА

Нападника «Інтер Майамі» та збірної Аргентини Ліонель Мессі визнано найкращим гравцем 2023 року на премії The Best FIFA Football Awards.

«Футбольний клуб»

2024-01-15 23:30

Він обійшов двох інших фіналістів – форварда «Манчестер Сіті» та збірної Норвегії Ерлінга Голанна та нападника «ПСЖ» і збірної Франції Кіліана Мбаппе.

Цікаво, що аргентинець набрав однакову кількість очок із норвежцем (48), але випередив його кількістю найвищих оцінок від капітанів збірних — 107 проти 64. У француза в активі 35 балів.


Сам тріумфатор пропустив церемонію нагородження. Від його імені нагороду отримав ведучий The Best FIFA Football Awards Тьєррі Анрі.

Нагадаємо, з літа минулого року Мессі виступає за «Інтер Майамі» в МЛС. Минулого сезону 36-річний бомбардир провів 14 матчів за американську команду, в яких забив 11 м'ячів і віддав п’ять результативних передач.

Мессі став чемпіоном світу разом із збірною Аргентини 18 грудня 2022-го. В фіналі турніру в Катарі аргентинці обіграли Франції (3:3, пенальті – 4:2). Ліонель був визнаний найкращим гравцем мундіалю, в ході якого забив сім м’ячів.

Аргентинець став гравцем року за версією ФІФА втретє. Вперше приз The Best він отримав у 2019-му, вдруге – минулого року. Це рекорд премії.

Двічі найкращим футболістом року за версією ФІФА визнавали Кріштіану Роналду («Аль-Наср», збірна Португалії) та Роберта Левандовськи («Барселона», збірна Польщі). Ще одна нагорода The Best дісталася Луці Модричу («Реал», збірна Хорватії).

footclub.com.ua