Турніри

Ліга чемпіонів

ЛЧ-2023/24: інтриги другого тижня матчей-відповідей 1/8 фіналу

Уже відома половина учасників 1/4 фіналу поточного розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА, ще чотири команди визначаться за підсумками цього тижня. Розповідаємо про найцікавіше.

«Футбольний клуб»

2024-03-12 08:30

12 березня
«Арсенал» (Англія) – «Порту» (Португалія). Перший матч – 0:1
«Барселона» (Іспанія) – «Наполі» (Італія). Перший матч – 1:1

13 березня
«Атлетико» (Іспанія) – «Інтер» (Італія). Перший матч – 0:1
«Боруссія» (Дортмунд, Німеччина) – ПСВ (Нідерланди). Перший матч – 1:1

Усі матчі розпочинаються о 22:00 за київським часом.

Непросте завдання «Арсеналу»
Не встеживши за Галено в компенсований час і зазнавши поразки в Порту, «Арсенал» Олександра Зінченка опинився в знайомій ситуації. «Каноніри» програли в останніх семи перших матчах на цьому етапі турніру й не пробивалися далі за 1/8 фіналу з сезону-2009/10, із того часу вилетівши на першій стадії плей-офф сім разів.

У Лондоні «Арсенал» спробує перервати серію невдач, тому на нас чекає захоплюючий матч. «Думаю, нам треба зберігати оптимізм, – сказав півзахисник англійців Деклан Райс. – Було прикро програти в першому матчі. Знаючи, як ми граємо вдома за підтримки своїх уболівальників й яку енергію від них отримуємо, можна розраховувати, що ми з самого початку володітимемо ініціативою. Будь-що прагнутимемо цього».

І знову Левандовськи проти Осімхена
Перший матч між «Барселоною» та «Наполі» в Італії став історією про двох зіркових нападників. Роберт Левандовськ під завершення години гри вивів «Барсу» вперед, забивши свій 93-й гол у Лізі чемпіонів. Віктор Осімхен через 15 хвилин зрівняв рахунок і забезпечив неаполітанцям робочі шанси перед поїздкою до Каталонії.

Обидві команди наразі переживають непрості часи, й не виключено, що результат протистояння вирішить хтось із цих двох нападників. «Ми не закрили матч, і наші суперники забили першим ударом у площину воріт, – нарікав тренер «Барселони» Хаві Ернандес, наголосивши на важливості реалізації. – Тепер докладемо всіх зусиль, щоб досягти успіху перед нашими вболівальниками».

Арнаутович заявляє про свої претензії
Дует Маркюса Тюрама та Лаутаро Мартінеса вважається головною ударною силою «Інтера», але результат першого матчу проти «Атлетико» вирішив ветеран Марко Арнаутович. Колишній гравець «Сток Сіті» та «Вест Гема» вийшов із лави запасних і перевернув хід зустрічі, забивши переможний гол за 11 хвилин до кінця.

Цікаво, чи вважає тренер «Інтера» Сімоне Індзагі, що 34-річний австрієць заслужив місце в стартовому складі в матчі-відповіді в Мадриді? «Я використовую свої можливості – виходжу, щоб змінити ситуацію», – сказав Арнаутович. Чи зуміє він повторити свій трюк на «Метрополітано»?

Мален готує нові неприємності ПСВ
Саме Доніелл Мален мав вивести «Боруссію» вперед у поєдинку проти свого колишнього клубу в Ейндховені. Нідерландський форвард, який перейшов із ПСВ до дортмундців у 2021 році, відмовився святкувати гол, забитий у першій половині першого тайму.

Проте ПСВ відігрався завдяки Люку де Йонгу, який реалізував пенальті. Цей гол став для ветерана 28-м у сезоні. Кому з суперників посміхнеться успіх у Німеччині? Захисник «Боруссії» Ніко Шлоттербек, зважаючи на все, впевнений, що його команда скористається перевагою свого поля. «Матч Ліги чемпіонів збере 80 000 уболівальників, – сказав він. – На своєму полі ми непереможні».

Що далі?
Жеребкування 1/4 і 1/2 фіналу пройде 15 березня в Ньоні.

Де пройде фінал 2024 року?
Фінал Ліги чемпіонів-2023/24 пройде в Лондоні на стадіоні «Вемблі» 1 червня.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua