Турніри

Ліга чемпіонів

Реал – Челсі 2:0. ЛЧ, 1/4 фіналу. Звіт про перший матч

Мадридський «Реал» та лондонський «Челсі» зійшлися у першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів на легендарному стадіоні «Сантьяго Бернабеу».

2023-04-13 00:18

Френк Лемпард повернувся до «Челсі» поразкою від «Вулверхемптона» (0:1), і не дуже зрозуміло було за рахунок чого легенда Лондона раптом значно покращить гру «синіх». Тому перед виїздом до Мадриду англійські фанати не очікували нічого хорошого. Лемпард, напевно, не здивував максимально оборонним складом: із явних гравців атаки були лише Рахім Стерлінг та Жоау Фелікс.

А після години ігрового часу не залишилося і Рахіма із Жоау, їх замінили Чалоба та Гаверц. Виною таких перестановок стало вилучення Бена Чілвелл – Кукурелья провалився і залишив на фланзі порожню зону для Родріго з м'ячем, англієць пішов страхувати та завалив опонента на лінії штрафної. Моментально Бен отримав пряму червону картку, а «Челсі» перейшов на ультраоборонну модель та почав утримувати мінімальний рахунок 0:1.

Так, на той час «Челсі» вже пропустив: Карвахаль флангом запустив Вінісіуса, Жуніор вислизнув від опікуна і в падінні пробив з-під Фофана. Кепа парирував, але точно на ногу Бензема, а Карім не вибачив на добиванні – 1:0. Міг «Челсі» до перерви пропустити і більше. Так Вінісіус знову впорався із захисниками і перекинув Кепу. Міг замикати Родріго, що летів на м'яч, міг і сам Вінісіус забити в цьому епізоді, але Тьяго Сілва виніс із «стрічки».

Вже в другому таймі найнебезпечніший удар із середньої дистанції завдавав Лука Модрич. Хорвату покотив м'яч Карім Бензема, той приклався відразу, але взяв трохи вище за дальню «дев’ятку». Після вилучення «Челсі» сів біля свого штрафного майданчика і почав просто тягнути час. Та не дотягнув. Марко Асенсіо вийшов на заміну і за дві хвилини відгукнувся на передачу Вінісіуса, та з лінії штрафного майданчика пробив точно в кут воріт Кепи. Трохи допомогла іспанцеві серія рикошетів – 2:0.

Дивно, але «Реал» не включив швидкість, хоча міг і мав громити «Челсі». Був хороший пресинг, був небезпечний вихід Вінісіуса з недолугим ударом, але більше нічого серйозного «Реал» не запропонував, хоча був чудовий шанс добити суперника. Щоправда, і так впевнена перемога впала в актив Мадрида. «Челсі» Френка Лемпарда буде дуже складно повернутися у матчі-відповіді на «Стемфорд Брідж».

РЕАЛ – ЧЕЛСІ – 2:0
Голи:
Бензема (22), Асенсіо (74).
Реал: Куртуа, Карвахаль, Мілітао, Алаба, Камавінга (Рюдігер, 71), Кроос (Чуамені, 84), Модрич (Себальос, 81), Вальверде, Родріго (Асенсіо, 71), Бензема, Вінісіус.
Челсі: Кепа, Джеймс, Сілва (Маунт, 75), Кулібалі (Кукурелья, 55), Фофана, Чілвелл, Енцо Фернандес, Ковачич, Канте (Галлагер, 75), Жоау Фелікс (Чалоба, 65), Стерлінг (Гаверц, 65).
Попередження: Камавінга (7), Мілітао (83), Карвахаль (86) – Фофана (5), Ковачич (87).
Вилучення: Чілвелл (59).

footclub.com.ua