Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів-2023/24: головні інтриги першого туру

Гаррі Кейн зустрінеться з добрими знайомими з «Манчестер Юнайтед», але вже як гравець «Баварії», «Ньюкасл» повертається до Ліги чемпіонів на «Сан-Сіро», а «Шахтар» зіграє в Гамбурзі.

«Футбольний клуб»

2023-09-19 09:00

Розповідаємо про найцікавіше у 1-му турі Ліги чемпіонів УЄФА.


19 вересня

«Мілан» – «Ньюкасл» (19:45)
«Янг Бойз» – «Лейпциг» (19:45)
«Фейєноорд» – «Селтик» (22:00)
«Лаціо» – «Атлетико» (22:00)
«ПСЖ» – «Борусія» Д (22:00)
«Манчестер Сіті» – «Црвена Звезда» (22:00)
«Барселона» – «Антверпен» (22:00)
«Шахтар» – «Порту» (22:00)

20 вересня

«Галатасарай» – «Копенгаген» (19:45)
«Реал» – «Уніон» (19:45)
«Баварія» – «Манчестер Юнайтед» (22:00)
«Севілья» – «Ланс» (22:00)
«Арсенал» – ПСВ (22:00)
«Брага» – «Наполі» (22:00)
«Бенфіка» – «Зальцбург» (22:00)
«Реал Сосьєдад» – «Інтер» (22:00)

Початок матчів указаний за київським часом.

«СОРОКИ» ЛЕТЯТЬ НА «САН-СІРО»

«Ньюкасл» не грав у єврокубках 11 років, а в Лізі чемпіонів не був представлений із сезону-2002/03. На жеребкуванні групового етапу «сороки» потрапили до четвертого кошика, але навряд чи хтось із групи F, у тому числі «Парі Сен-Жермен» та «Боруссія» Дортмунд, були в захваті, коли до їхнього квартету вирушив англійський клуб. «Ньюкасл» почне розіграш виїздом до семиразового переможця турніру «Мілана», з якого до «сорок» минулого літа перебрався Сандро Тоналі.

У 2002 році «Ньюкасл» на «Сан-Сіро» зіграв унічию 2:2 із «Інтером», ворота якого двічі вразив Алан Ширер. Едді Гау сподівається, що його команда не розгубиться у матчі з іншим міланським грандом після повернення на елітну сцену. «Ми позитивно сприймаємо підсумки жеребкування, – підкреслив тренер «сорок». – Конкуренція найвища, але попереду чудові єврокубкові матчі, а в наших уболівальників буде шанс відвідати неймовірні стадіони. Це чудово».

«ШАХТАР» ЗАПРОШУЄ «ДРАКОНІВ» ДО ГАМБУРГУ

Поки місцевий клуб виступає у другому дивізіоні Німеччини, чемпіон України донецький «Шахтар» привіз до Гамбургу Лігу чемпіонів. У першому турі гірники приймуть «Порту», який вони жодного разу не перемагали в єврокубках – три поразки за трьох нічиїх. Востаннє команди зустрічалися в грудні 2014 року, коли Тарас Степаненко забив один зі своїх двох голів у цьому турнірі та приніс «помаранчево-чорним» нічию 1:1.

«Шахтар» входить у сезон з оновленим складом та новим тренером – Патріком ван Леувеном, який чудово заявив про себе на чолі луганської «Зорі» в минулій кампанії. Зараз перед ним стоять набагато амбітніші завдання. «Барселона» та «Порту» – фаворити нашої групи, але ми боротимемося в кожній грі, за кожен свій шанс», – зазначає голландський фахівець.

КЕЙН ЧЕКАЄ У МЮНХЕНІ СТАРИХ ЗНАЙОМИХ

Нападник мюнхенців Томас Мюллер, коментуючи підсумки жеребкування, нагадав, що «Манчестер Юнайтед» тренує Ерік тен Гаг, який працював із резервною командою «Баварії». Але центральною фігурою перед цим матчем вочевидь буде не голландський фахівець.

Основна увага буде прикута до Гаррі Кейна, який влітку змінив «Тоттенгем» на «Баварію», незважаючи на інтерес саме з боку «Юнайтед». Найкращий бомбардир в історії збірної Англії (58 голів) у 19 матчах проти «МЮ» забив скромні за своїми мірками п'ять м'ячів, але в Німеччині в нього все йде чудово. «Всі гравці стають кращими, дивлячись на його майстерність», – сказав тренер німецького клубу Томас Тухель.

КОЛИ ВІДБУДУТЬСЯ МАТЧІ ГРУПОВОГО ЕТАПУ?

Тур 1: 19/20 вересня
Тур 2: 3/4 жовтня
Тур 3: 24/25 жовтня
Тур 4: 7/8 листопада
Тур 5: 28/29 листопада
Тур 6: 12/13 грудня

ЩО ДАЛІ?

• У центральному матчі першого дня другого туру зіграють «Наполі» та «Реал». Чемпіони Італії приймуть іспанського гранда, який очолює колишній наставник неаполітанців Карло Анчелотті.

• «Лейпциг» 4 жовтня вдома зустрінеться з переможцем турніру «Манчестер Сіті» й намагатиметься уникнути чергового удару від Ерлінга Голанна. Норвежець забив п'ять м'ячів у домашньому матчі 1/8 фіналу з «биками» минулого сезону (7:0).

• У третьому та четвертому турах команди проведуть спарені матчі вдома та на виїзді. Захоплюючими обіцяють стати зустрічі «Севільї» з «Арсеналом» Олександра Зінченка. Суперники перетиналися на груповому етапі сезону-2007/08: «каноніри» перемогли в Лондоні 3:0, але в Іспанії поступився 1:3.

ДЕ ПРОЙДЕ ФІНАЛ ЛІГИ ЧЕМПІОНІВ-2024?

Ліга чемпіонів УЄФА сезону 2023/24 завершиться 1 червня 2024 року фіналом на лондонському стадіоні «Вемблі».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua