Турніри

Ліга чемпіонів

Інтриги матчів-відповідей 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

«Мілану» треба відігравати два м'ячі, а «Манчестер Сіті» намагатиметься уникнути повторення торішнього досвіду. Двобої цього тижня дадуть відповідь, хто 10 червня вирушить до Стамбула та зіграє у вирішальному поєдинку. Які сюжети найбільш привертають увагу в матчах-відповідях 1/2 фіналу?

«Футбольний клуб»

2023-05-16 10:30

МАТЧІ У ВІДПОВІДЬ 1/2 ФІНАЛУ

16 травня
«Інтер» – «Мілан» (перший матч: 2:0)

17 травня
«Манчестер Сіті» – «Реал» (перший матч: 1:1)

Усі зустрічі розпочинаються о 22:00 за київським часом.

ГОЛОВНІ ІНТРИГИ

Леау дарує надію
Без Рафаела Леау, який пропускав перший матч через травму, «Мілан» завдав лише двох ударів у площину, але португальський вінгер, якому в день фіналу виповниться 24 роки, повинен відновитися до зустрічі у відповідь. Саме Леау став головним героєм єдиної перемоги «Мілана» над «Інтером» цього сезону: він зробив дубль і віддав гольову передачу на Олів'є Жиру, коли «россонері» взяли гору у вересні 3:2. Захисник «Мілана» Фікайо Томорі теж не втрачає надії. «Якщо покажемо свій найкращий футбол, то доставимо «Інтеру» проблеми», – пообіцяв він.

Ачербі не поспішає
«Нерадзуррі» зробили результат у перші 11 хвилин номінально виїзного матчу, а потім могли взагалі довести справу до розгрому, але колишній півзахисник «Мілана» Хакан Чалханоглу пробив у стійку. До речі, «Інтер» виграв три останні міланські дербі всуху, а всього в цій Лізі чемпіонів в активі «чорно-синіх» уже сім «сухарів», що є рекордом команди в турнірі. Втім, захисник збірної Італії Франческо Ачербі не поспішає заздалегідь записувати «Інтер» у переможці й розуміє, що «Мілан» може відповісти сусідам тим самим: «Ми зробили один маленький крок уперед, але не більше. Вони можуть зробити з нами те саме, що ми зробили з ними в першому матчі».

Повернення Едера Мілітао
Дискваліфікований Едер Мілітао став великою втратою для «Реала» в першому матчі, але тепер його швидкість, досвід та гра головою можуть дозволити мадридцям вибрати більш ризикований варіант захисту та зіграти з вищою лінією у вирішальному поєдинку. Бразильський центрбек майже завжди був на полі в тріумфальній торішній Лізі чемпіонів і зараз буде дуже гарною опцією на позиції останнього рубежу перед воротарем, який закликає «Реал» сприймати матч як фінал. «Сподіваюся, ми зможемо це тримати в голові, – сказав Тібо Куртуа. – Незважаючи на те, що граємо на виїзді, ми досить хороші у фіналах. Тому я сподіваюся, що ми зможемо візуалізувати цей матч таким чином, навіть незважаючи на те, що це «Сіті» й нам буде важко».

Неприємний досвід «Сіті»
У «Сіті» є всі підстави вважати нічию в Мадриді позитивним результатом, але команда Хосепа Гвардіоли з власного досвіду знає, що на цьому етапі турніру «Реал» найкраще проявляє себе якраз у матчі-відповіді. «Сіті» вів із загальним рахунком 5:3 до 90-ї хвилини торішнього вирішального поєдинку, але потім двічі пропустив ще в основний час, а згодом ще раз у додатковий. «У мене є ідея, що потрібно робити, – зазначив Гвардіола, виділивши Тоні Крооса, який змусив «Сіті» захищатися «набагато більше, ніж ми хотіли». Навіть якщо його тактика призведе до більшої кількості голів, Гвардіола знає, що його гравцям не можна розслаблятися до кінця, оскільки «Реал» вміє карати за це якнайкраще.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua