Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів-2023/24: головні інтриги третього туру

Учасники групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА продовжать боротися за найпрестижніший трофей у європейському клубному футболі в третьому турі, матчі якого заплановані на 24 та 25 жовтня. Цього разу особлива увага прикута до «Галатасарая», «Інтера» та «Фейєноорда». А ветеран «Шахтаря» Дмитро Чигринський готується до теплого прийому на колись рідному «Камп Ноу». Розповідаємо про найцікавіше у третьому турі.

«Футбольний клуб»

2023-10-24 09:00

24 жовтня

«Галатасарай» – «Баварія» (19:45)
«Інтер» – «Зальцбург» (19:45)
«Манчестер Юнайтед» – «Копенгаген» (22:00)
«Севілья» – «Арсенал» (22:00)
«Ланс» – ПСВ (22:00)
«Брага» – «Реал» (22:00)
«Уніон» – «Наполі» (22:00)
«Бенфіка» – «Реал Сосьєдад» (22:00)

25 жовтня

«Фейєноорд» – «Лаціо» (19:45)
«Барселона» – «ШАХТАР» (19:45)
«Селтик» – «Атлетико» (22:00)
«Парі Сен-Жермен» – «Мілан» (22:00 )
«Ньюкасл» – «Боруссія» Дортмунд (22:00)
«Лейпциг» – «Црвена Звезда» (22:00)
«Янг Бойз» – «Манчестер Сіті» (22:00)
«Антверпен» – «Порту» (22:00)

Указаний київський час.

Зірки «Галатасарая» проти «Баварії»
Після яскравої перемоги над «Манчестер Юнайтед» у другому турі чемпіонам Туреччини не позичати віри у власні сили, й наразі команда Окана Бурука матиме шанс поборотися за перший рядок у групі А з шестиразовим володарем Кубка чемпіонів «Баварією».

У Стамбулі не сумніваються, що «джимбом» здатні обіграти мюнхенців, але це завдання не з легких. Захисник «Галатасарая» Анхеліньо шість разів зустрічався з «Баварією» в складі «Лейпцига» та «Гоффенгайма» й не переміг жодного разу.

Керему Демірбаю пощастило трохи більше. Екс-півзахисник «Гоффенгайма» та «Байєра» грав проти «Баварії» 14 разів, зазнав восьми поразок, але здобув чотири перемоги. Разом із цим у трьох перших матчах Демірбай відзначився результативними діями, зокрема голом у Мюнхені в 2016-му.

Шкрініар налаштовується на «Мілан»
Вихід Мілана Шкрініара в основному складі «Парі Сен-Жермен» у матчі третього туру навряд чи потішить «россонері».

Захисник збірної Словаччини може зіграти проти «Мілана» в 19-й раз у кар'єрі, що стане його особистим рекордом, і більшість цих матчів завершувалися на користь команд Шкрініара. У 18 попередніх зустрічах на його рахунку 11 перемог і лише чотири невдачі.

Тим часом після нищівної поразки 1:4 у Ньюкаслі парижани будуть раді будь-яким добрим знакам. «Мілан» же намагатиметься нарешті забити, адже в двох стартових турах групи F «червоно-чорні» задовольнялися нульовими нічиїми.

Зустріч старих знайомих на «Камп Ноу»
Після перемог у перших двох турах групи Н «Барселона» виглядає явним фаворитом не лише майбутніх спарених матчів із донецьким «Шахтарем», а й боротьби за вихід у плей-офф загалом. Проте, неймовірний камбек у виїзній зустрічі з «Антверпеном», напевно, додав ентузіазму чемпіонам України, хоч і не врятував від відставки тренера Патріка ван Леувена.

Тепер молодій команді під керівництвом тренера-початківця Даріо Срни, який призначений клубом як в.о., знадобиться максимальна зібраність і холоднокровність у матчі з чемпіоном Іспанії. Виходить, особлива роль буде в найдосвідченіших гірників, таких як Тарас Степаненко чи Ярослав Ракицький, котрі неодноразово протистояли каталонцям (як, утім, і сам Срна).

Дмитро Чигринський у свою чергу навіть може розповісти своїм молодим партнерам, як грав за «Барсу» в сезоні-2009/10 – разом із нинішнім тренером «блауграни». «Думаю, Хаві скаже мені щось приємне під час зустрічі. Ми з ним тепло спілкувалися», – зазначив захисник «Шахтаря».

Віффер знову приймає римлян
«Фейєноорд» Арне Слота переміг «Рому» в першому чвертьфінальному матчі минулої Ліги Європи УЄФА. В цьому розіграші клуб із Нідерландів зіграє проти принципового суперника «Роми» – «Лаціо».

Матс Віффер чудово пам'ятає події того матчу – 23-річний півзахисник став автором єдиного голу, а незадовго до цього дебютував у збірній Нідерландів. «Зараз у моєму житті все відбувається дуже швидко», – сказав він після тієї березневої перемоги.

Проте, до наступного раунду «Фейєноорд» тоді не вийшов. «Рома» забила рятівний м'яч наприкінці зустрічі у відповідь, перевела гру в додатковий час і взяла гору. На останніх хвилинах вміє забивати й «Лаціо». Римський клуб уразив ворота суперників на 90+5-й хвилині в обох матчах групи Е.

Що далі?
• Суперники з третього туру знову зіграють один із одним у турі четвертому 7 та 8 листопада.

• Крістіан Еріксен і Расмус Гейлунн із нетерпінням чекатимуть щасливого повернення на батьківщину, хоча становище «Манчестер Юнайтед» буде хитким незалежно від результату домашнього поєдинку з «Копенгагеном» у третьому турі.

• «Шахтар» переміг «Барселону» 2:0 у домашньому матчі групового етапу в сезоні-2004/05. Чи зможуть гірники повторити той успіх у четвертому турі?

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua