Турніри

Ліга чемпіонів

Матчі у відповідь. Інтриги тижня в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Нехай у трьох із чотирьох чвертьфінальних пар Ліги чемпіонів УЄФА одна з команд веде у два або більше м'ячів, усе одно в матчах-відповідях вистачає інтриги. Карім Бензема та Тоні Кроос на порозі знакових досягнень, «Мілан» прагне повторити нещодавній виступ у Неаполі, «Баварії» потрібний майже рекордний камбек, а «Бенфіка» просто постарається знову стати сама собою.

«Футбольний клуб»

2023-04-18 09:00

Розповідаємо про найцікавіші аспекти матчів-відповідей 1/4 фіналу.

18 квітня
«Челсі» – «Реал» (0:2)
«Наполі» – «Мілан» (0:1)

19 квітня
«Баварія» – «Манчестер Сіті» (0:3)
«Інтер» – «Бенфіка» (2:0)

Нові віхи зірок «Реала
Бути на висоті багато років у найпрестижнішому клубному турнірі в світі – нетривіальний успіх. Це, наприклад, одна з головних причин, через яку Кріштіану Роналду та Ліонель Мессі вважаються воістину великими гравцями. У вівторок, коли «Реал» вийде проти «Челсі» на «Стемфорд Брідж», ще два видатні гравці можуть записати в актив славні досягнення.

Якщо Бензема зіграє, то стане лише п'ятим гравцем, який провів 150 матчів у Лізі чемпіонів. Поки що цієї віхи досягли лише Роналду, Ікер Касільяс, Мессі та Хаві Ернандес. А Кроос може провести свій 150 єврокубковий матч, приєднавшись до когорти 15 обраних.

Чи стане Меньян знову героєм?
Лучано Спаллетті не бачив особливих приводів для критики гри своєї команди після мінімальної поразки «Наполі» на полі «Мілана». Відсутність нападника Віктора Осімхена та кілька важливих сейвів воротаря «россонері» Майка Меньяна явно сприяли рідкісній поразці лідера Серії А. «Загалом у нас був правильний настрій. Але іноді все йде добре, а іноді ні», – філософськи зазначив Спаллетті.

Нещодавно – 2 квітня – «Мілан» обіграв «Наполі» на стадіоні «Дієго Армандо Марадона» з рахунком 4:0, тож команда Стефано Пьолі має додатковий привід для оптимізму. «У нас все ще 50% шансів на прохід», – підкреслив тренер «россонері», не надто спокушаючись тому факту, що «Мілан» виграв 38 із 44 єврокубкових протистоянь у плей-офф, в яких здобув перемогу в першому матчі вдома. Якщо Меньян знову зіграє на нуль, буде 39 із 45...

«Сіті» вже думає про требл?
«Манчестер Сіті» був майже нестримний у першому матчі, розібравши оборону «Баварії» й загалом показавши гру, через яку занервував би будь-який суперник. Синя частина Манчестера поки що боїться наврочити, але команда Хосепа Гвардіоли, здається, виходить на пік якраз у потрібний час… і треб явно в її планах.

Проте, це ж «Баварія» – й із нею точно не буде легко. Якщо комусь і під силу приєднатися до «Барселони», «Ліверпуля», «Роми» та «Депортиво» в списку команд, які відіграли дефіцит у три чи чотири голи у матчі-відповіді, то це якраз клуб із такою історією, як у мюнхенців. «Нам потрібно піднятися на величезну гору, – поетично говорить про завдання «Баварії» Томас Тухель. – Ви не змусите мене сказати, що вона занадто велика, але вона велика…»

«Бенфіці» потрібне диво, але звичайне для неї
«Депресія» – з таким заголовком вийшла португальська спортивна газета Record після домашньої поразки «Бенфіки» від «Інтера» з рахунком 0:2, а A Bola відреагувала на першу поразку «орлів» у 13 матчах Ліги чемпіонів ось так: «Розчарування» . Це була лише третя поразка «Бенфіки» в усіх турнірах із моменту приходу Рогера Шмідта, причому одразу ж за домашнім програшем «Порту» 1:2 у португальській першості.

Однак, нехай місцевій пресі й бракує оптимізму, але статистика каже, що ситуація для «Бенфіки» не є безнадійною. Вона виграла вісім із останніх дев'яти виїзних матчів у всіх турнірах, пропустивши лише один гол і забивши не менше двох у семи з них. «Ми повинні вірити, що зможемо змінити ситуацію в Італії та забити там три голи», – налаштовує команду Фредрік Еурснес. Його партнер Антоніу Сілва просто додав: «Давайте будемо «Бенфікою». Що ж, віра може згорнути гори».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua