Турніри

Ліга чемпіонів

Інтер – Порту 1:0. ЛЧ, 1/8 финала. Звіт

В Мілані «Інтер» та «Порту» провели перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Перемогу господарям поля приніс гол Ромелу Лукаку.

Олександр ПРЕСІЧ, «Футбольний клуб»

2023-02-23 00:03

На «Сан-Сіро» зійшлися колишні партнери по «Лаціо»: наставник «Інтера» Симоне Індзагі і головний тренер «Порту» Сержіу Консейсау. Італійська команда вважалася фаворитом, тож міланцям залишалось лише підтвердити цей статус на полі.

З перших хвилин «синьо-чорні» заволоділи ініціативою, але діяли неквапливо, що дозволяло захисту гостей встигати за переміщеннями гравців атаки «Інтера» та щільно перекривати зони. Якщо розігрувати комбінації на чужій половині поля у «Інтера» виходило досить непогано, то безпосередньо біля воріт суперника італійці виглядали розгублено.

Гравці «Порту», побачивши, що їхня оборона на чолі з португальским ветераном Пепе, якому у неділю виповниться 40 років, тримається впевнено, почали частіше йти вперед і створили кілька моментів біля воріт господарів поля.

Загалом у першому таймі «Інтер» володів м
ячем 58% ігрового часу і завдав 6 ударів по воротах суперника («Порту» – 4). Проте рахунок відкрито не було.

На початку другого тайму «синьо-чорні» збилися на банальні навіси, але користі з цього було обмаль. А гості в контратаках ледь не покарали суперника, але двічі рятував Онана.

Розуміючи, що так справа не піде, Індзагі замінив Джеко на Лукаку. Тепер навіси ставали небезпечнішими – Лукаку відчайдушно боровся на другому поверсі, скидаючи м
яч під удар партнерам. Запамятався також простріл Ромелу на Мартінеса, але Лаутаро не встиг замкнути дальню стійку.

Шанс схилити шальки терезів на свій бік у «Інтера» з’явився на 78-й хвилині – Отавіо отримав друге попередження і залишив «Порту» у меншості.

Господарі поля пішли на відчайдушний штурм воріт суперника, що принесло успіх на 86-й хвилині – перший удар Лукаку відбила стійка, але Ромелу першим зреагував на відскок – 1:0.

Матч-відповідь відбудеться 14 березня у Порту.

ІНТЕР (Італія) – ПОРТУ (Португалія) – 1:0
Гол:
Лукаку (86).
Інтер: Онана, Шкріньяр (Думфріс, 81), Ачербі, Бастоні, Дарміан, Чалханоглу, Барелла, Мхітарян (Брозович, 72), Дімарко (Госенс, 58), Л.Мартінес, Джеко (Лукаку, 58).
Порту: Діогу Кошта, Жоау Маріу (Боржес, 90+2), Пепе де Ліма, Маркано, Зайду, Груїч, Урібе, Отавіо, Галено (Еванілсон, 51), Таремі (Вендел, 83), Пепе Акіно.
Попередження: Дімарко (41) – Отавіо (41), Пепе Акіно (63).
Вилучення: Отавіо (78, друге попередження).


footclub.com.ua