Турніри

Ліга чемпіонів

Бенфіка – Інтер 0:2. ЛЧ, 1/4 фіналу. Звіт про перший матч

В Лісабоні «Бенфіка» не змогла нічого вдіяти проти грамотної та впевненої гри «Інтера».

2023-04-11 23:57

Суперники підійшли до звітного матчу з різним настроєм. «Бенфіка» впевнено лідірує в чемпіонаті Португалії, а «Інтер» в Серії А веде напружену боротьбу за місце в зоні Ліги чемпіонів. Але «домашні» обставини відходять на другий план, коли розігрується путівка до півфіналу головного єврокубка.

З перших хвилин зустрічі господарі поля намагались стрімко атакувати, і попри надійні дії італійського захисту їм вдалося створити кілька гострих моментів біля воріт Онана, але голкіпер діяв впевнено.

Гості ж свої комбінації розігрували неквапливо, приділяючи увагу контролю м’яча. Це дозволило підопічним Сімоне Індзагі відсунути гру від своїх воріт. Але гостроти в атаках «Інтера» було обмаль, в першу чергу через непорозуміння партнерів в заключній фазі комбінацій.

По перерві гра пішла цікавіше. На 51-й хвилині Барелла відгукнувся на навіс Бастоні і головою переправив м’яч в сітку воріт Влаходимоса – 0:1.

Господарів поля такий стан справ звісно не влаштовував і вони великими силами рушили вперед. Але гості не знітились – вправно тримали оборону, а при нагоді виходили в атаки. Одна з таких атак призвела до пенальті – після навісу Думфріса рукою зіграв Жоау Маріу. Зазначимо, що арбітр Майкл Олівер вказав на позначку тільки після перегляду
VAR. Лукаку вправно реалізував 11-метровий – 0:2.

А всі атакувальні спроби «Бенфіки» захист «Інтера» впевнено відбив.

Матч-відповідь відбудеться 19 квітня в Мілані.

БЕНФІКА – ІНТЕР – 0:2
Голи:
Барелла (51), Лукаку (82, з пенальті).
Бенфіка: Влаходимос, Грімальдо, Морато, А.Сілва, Жилберто, Флорентіну (Нерес, 64), Чикиньйо, Еурснес, Жоау Маріу, Сілва, Рамуш.
Інтер: Онана, Дарміан, Ачербі, Бастоні (Де Врей, 90+1), Думфріс (Д’Амброзіо, 87), Барелла, Брозович, Мхітарян, Дімарко (Гозенс, 63), Мартінес (Корреа, 63), Джеко (Лукаку, 63).
Попередження: А.Сілва (22) – Брозович (50).

footclub.com.ua