Турніри

Ліга чемпіонів

Ліверпуль – Реал 2:5. ЛЧ, 1/8 фіналу. Звіт про неймовірний Мадрид

«Ліверпуль» і «Реал» зустрілися знову. Нагадаємо, в фіналі минулого розіграшу Ліги чемпіонів мадридці перемогли мерсисайдців із рахунком 1:0 на «Стад-де-Франс» завдяки голу Вінісіуса Жуніора. А 2018-го, коли в Києві запалив Гарет Бейл, «вершкові» виявилися сильнішими з результатом 3:1.

Євген ЛЕБЕДЄВ, «Футбольний клуб»

2023-02-22 00:20

Не дивно, що англійці за ці невдачі точили зуб на свого кривдника й складали план щодо реваншу.

Він почав реалізовуватися вже в дебюті поєдинку. Не встигли ще суперники розігнатися, як господарі змусили «Енфілд» їм аплодувати. Мохамед Салах із правого флангу надіслав м'яч у центр штрафного майданчика, куди з-за спини Едера Мілітао вистрибнув Дарвін Нуньєс і п'ятою в дотик пробив у ближній кут.

За першим «пострілом» пішов другий. Хоча й вийшов дещо курйозним. Конкурент українця Андрія Луніна за місце у воротах мадридців Тібо Куртуа незграбно обробив коліном передачу від партнера, зробивши подарунок Салаху. Головний снайпер мерсисайдців від такого презенту відмовлятися не став.

Однак недаремно Карло Анчелотті є найнезручніший суперником для Юргена Клоппа в Лізі чемпіонів. Італієць брав гору в протистоянні з колективами німця чотири рази – більше, ніж будь-який інший тренер у головному єврокубку.

Й підопічні татка Карла поквапилися довести це знову. Індивідуальною майстерністю блиснув Вінісіус Жуніор, який ударом метрів із 15 метрів із-під ноги Джо Гомеса поцілив у дальній нижній кут. А невдовзі Аліссон відповів люб’язністю своєму візаві, припустившись ще грубішої помилки. Кіпер «Ліверпуля» невдало виконав пас від воріт, улучив у гомілку Вінісіусу Жуніору й фактично допоміг бразильцеві оформити дубль.

Після перерви мерсисайдці взагалі опинилися в ролі наздоганяючих. Мілітао виправився за невдалі дії в епізоді з першим голом, замкнувши головою прицільний простріл зі штрафного від Луки Модрича.

А далі відбувся фірмовий розгром, коли за справу взявся Карім Бензема! В активі французького снайпера до сьогодні було 16 голів у 23 поєдинках Ліги чемпіонів проти англійських клубів (частіше він не забивав нікому), зокрема сім м'ячів у минулому розіграші. В Ліверпулі він додав ще два результативні удари.

Родріго центром розіграв коротку комбінацію з лідером атак мадридців, який від лінії штрафного майданчика за допомогою рикошету від ноги Гомеса збільшив перевагу своєї команди. Після цього бомбардири «вершкових» в контратаці за підтримки Модрича розірвали оборону англійців із влучним ударом нестримного француза.

ЛІВЕРПУЛЬ (Англія) – РЕАЛ (Іспанія) – 2:5
Голи:
 Нуньєс (4), Салах (14) – Вінісіус Жуніор (21, 36), Мілітао (47), Бензема (55, 67).
Ліверпуль: Аліссон, Александер-Арнолд, Гомес (Матіп, 73), ван Дейк, Робертсон, Гендерсон (Мілнер, 73), Фабіньо, Байчетич (Елліотт, 85), Салах, Гакпо (Фірміно, 64), Нуньєс (Діогу Жота, 64).
Реал: Куртуа, Карвахаль, Едер Мілітао, Рюдігер, Алаба (Начо, 27), Вальверде, Камавінга, Модрич (Кроос, 87), Родріго (Себальос, 81), Вінісіус Жуніор, Бензема (Асенсіо, 87).
Попередження: Елліотт (90+3) – Вінісіус Жуніор (60).

footclub.com.ua