Турніри

Ліга чемпіонів

ЛЧ, 1/4 фіналу. Боруссія Д – Атлетико 4:2 (заг. 5:4). Дортмундські дива

У Дормунді відбувся неймовірний поєдинок, під час якого кожен із суперників двічі бачив себе в півфіналі.

Євген ЛЕБЕДЄВ, «Футбольний клуб»

2024-04-17 00:15

Статистика не збрехала й на «BVB-Штадіоні». Здійснивши обмін гольовими епізодами на старті, надалі у виступі соло взяв Дортмунд. Господарі доволі швидко довели тиск на володіння Яна Облака до критичної позначки, й мадридці луснули.

Підопічні Едіна Терзича перевернули результат протистояння за п’ять хвилин. Матс Гуммельс із глибини поля зовнішньою стороною стопи закинув м'яч у штрафний майданчик, де Юліан Брандт прийняв передачу спиною до воріт, розвернувся й з гострого кута прошив голкіпера. А невдовзі Марсель Забітцер дав класний пас на хід Іану Маатсену, який влучно пробив у дальній кут.

Однак, усе миттєво змінилося після перерви. Ще не встигла як слід розігнатися друга половина, як суперники знову опинилися на початкових позиціях двоматчевої дуелі. Антуан Грізманн виконав подачу з кутового в центр штрафного майданчика, Маріо Ермосо головою зробив скидку у воротарський, де необачно зіграв Гуммельс, ногою зрізавши м'яч у сітку власних воріт.

«Боруссія» була спробувала знову взяти гру під контроль, однак «Атлетико» був проти. Хлопці Дієго Сімеоне під час відпочинку напевне мали з тренером змістовну розмову, яка не виявилася для «матрацників» марною. Спрацювали й заміни аргентинського фахівця. В середині другого тайму «джокер» Анхель Корреа сам розігнав атаку й сам її завершив, удало зігравши на добиванні після «пострілу» Родріго Рікельме (теж вийшов із лави запасних) і сейву Грегора Кобеля.

А далі трапилося щось неймовірне. Цього разу, аби перевернути все до гори дриґом, футболістам Терзича знадобилося ще менше часу – всього три хвилини. Творцем фокусу став Забітцер, котрий зробив асистентський дубль і влучним «пострілом» закрив матч.

Брандт зліва зробив чудову передачу між двома захисниками на австрійця, той навісив у центр штрафного, звідки Ніклас Фюллькруг головою ефектно зрізав м'яч у ворота з відскоком від стійки. Мало не в наступній атаці 30-річний півзахисник дортмундців зробив підбирання у півколі, пошив у дурні Хосе Марію Хіменеса й майстерним ударом поклав м’яча в дальній кут.

Якби не Облак, для мадридців узагалі все могло завершитися розгромом, але й програш у два голи став для «Атлетико» справжнім побиттям.

У півфіналі Ліги чемпіонів УЄФА «Боруссія» зіграє з «ПСЖ», який за сумою двох зустрічей поклав на лопатки «Барселону» (6:4).

БОРУССІЯ (Дортмунд, Німеччина) – АТЛЕТИКО (Іспанія) – 4:2 (заг. 5:4)
Голи: 
Брандт (34), Маатсен (39), Фюллькруг (71), Забітцер (74) – Гуммельс (49, автогол), Корреа (64).
Боруссія: Кобель, Райєрсон, Гуммельс, Шлоттербек, Маатсен, Забітцер, Джан, Адейємі (Біно-Гіттенс, 66), Брандт (Ройс, 90), Санчо, Фюллькруг.
Атлетико: Облак, Моліна (Барріос, 46), Вітсель, Хіменес, Ермосо, Аспілікуета (Рікельме, 46), Маркос Льоренте, Коке, де Пауль (Сауль, 84), Грізманн, Мората (Корреа, 46).
Попередження: Райєрсон (43) – Аспілікуета (30), Ермосо (45+1).

footclub.com.ua