Турніри

Ліга чемпіонів

«Селтик – «Шахтар»: огляд шотландських ЗМІ

Шотландські журналісти не надто здивовані тим, що «Селтик» знову не зміг виграти і достроково втратив усі шанси на потрапляння до Ліги Європи. Багато хто вже після матчів з «Лейпцигом» зрозумів, що цього сезону не варто чекати дива від «Селтика». І що навіть «Шахтар» є надто сильним суперником для шотландського клубу.

Антон ПРОКОПОВ

2022-10-26 09:30

Також місцеві журналісти не соромилися нахвалювати Михайла Мудрика, якого назвали найкращим гравцем матчу та футболістом, який прикрасив цю гру. Також шотландські ЗМІ висміяли промах Сікана, і огидну гру захисників «Селтика», які всі разом не могли зупинити Мудрика, дозволяючи йому створювати небезпечні моменти.

The Scottish Sun

«Могло бути і гірше», – журналіст видання The Scottish Sun вважає, що «Селтик» має бути задоволений тим, що не програв у матчі з «Шахтарем», незважаючи на те, що відкрив рахунок у цій зустрічі і мав кілька моментів забити ще один гол. Також він похвалив Мудрика, відзначивши його важливу роль у «Шахтарі» та фантастичну гру в Лізі чемпіонів, у тому числі й у матчі із «Селтиком».

– У «Селтика» перед матчем із «Шахтарем» залишалися примарні надії на третє місце та потрапляння до Ліги Європи. Для цього потрібно було спочатку виграти у «Шахтаря», а потім у «Реала». Що вже звучить фантастично. Але спершу треба було обіграти хоча б українців. І це вже стало великим випробуванням для господарів поля.

Головним героєм матчу став Михайло Мудрик. Його яскрава гра залишила незабутнє враження, ніби спостерігаєш за сходженням нової зірки європейського футболу. Після закінчення матчу багато відомих футбольних людей не посоромилися похвалити Мудрика і варто відзначити, що він повністю заслужив таку увагу.

Незважаючи на те, що саме «Селтик» відкрив рахунок у матчі, а Якумакіс забив свій перший гол у Лізі чемпіонів, не залишало відчуття, що шотландський клуб не зможе втримати цю перевагу. Так і сталося. Чудовий Мудрик порвав на частини «Селтик». Спочатку він забив фантастичний гол, а потім створив неймовірний момент для Сікана, який створив справжнє диво, зумівши не влучити у порожні ворота. «Шахтар» цілком міг виграти цей матч, тому нічия – добрий результат для «Селтика». Але також цей результат означає, що єврокубковий сезон для клубу із Глазго достроково завершено.

Scottish Daily Express


«Чому арбітр не скористався VAR?», – журналіст сайту Scottish Daily Express здивований тим, що арбітр матчу «Селтик» – «Шахтар» не став переглядати епізод, у якому захисник українського клубу потрапив рукою в обличчя форварда «Селтика», що потенційно могло призвести до видалення. Проте журналіст визнає, що загалом результат справедливий, а «Селтик» продовжує розчаровувати своїх уболівальників.

– Це була напружена ніч для «Селтика», чиї надії на третє місце та Лігу Європи були зруйновані українською командою. Після того, як Якумакіс відкрив рахунок у матчі, здалося, що «Селтик» має можливість закріпити перевагу і здобути сьогодні перемогу. Але «Шахтар» має неймовірного футболіста – Михайла Мудрика, який сьогодні вкотре показав, чому на нього полюють багато топ-клубів Європи. Саме завдяки Мудрику «Шахтар» зіграв унічию сьогодні і набрав стільки очок у цій Лізі чемпіонів.

«Селтик» продовжив свій антирекорд. Вже майже 10 років клуб із Глазго не може виграти вдома у найпрестижнішому європейському турнірі, на груповому раунді. Хоча хто знає, як завершився б матч, якби арбітр скористався системою VAR і переглянув епізод наприкінці матчу, коли захисник «Шахтаря» викинув руку в бік Якумакіса, потрапивши йому в обличчя. Потенційно це могло бути видалення, але арбітри, відповідальні за VAR, не звернули на це увагу. Не факт, що це допомогло б перемогти, але дивно, що маючи такі технології, арбітри рідко ними користуються.

BBC Scotland

«Мудрик поставив хрест на європейських надіях «Селтика», – журналіст BBC захоплюється грою футболіста «Шахтаря» і розповідає про те, що Мудрик уже готовий грати на вищому рівні, тому немає нічого дивного в тому, що багато топ-клубів Європи хочуть купити цього футболіста, незважаючи на те, що «Шахтар» вимагає серйозної суми за свого гравця.

– Дивовижний удар не по роках розвиненого нападника донецького «Шахтаря» Михайла Мудрика позбавив «Селтик» першої перемоги в Лізі чемпіонів цього сезону і поклав край їхнім сподіванням на європейський футбол після Різдва.

Мудрик, який останнім часом був пов'язаний із найкращими клубами Європи, приголомшливим проходом та ударом зрівняв рахунок у матчі. Нічия була на користь української команди, яка не просто гарантувала собі третє місце, а й досі може потрапити до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Якумакіс теж міг би стати героєм, адже він забив перший домашній гол «Селтика» після тривалої «посухи», але одного результативного удару для перемоги виявилося замало.

«Селтик» мав шанси знову вийти вперед, але пробити воротаря «Шахтаря» не вийшло. Шотландцям потрібно було здобути перемогу, щоб мати шанс фінішувати третіми у групі F та зберегти надію на потрапляння до Ліги Європи.

Натомість «Шахтар» зміг зіграти унічию, яка гарантує, що вони фінішують як мінімум третіми, а можливо й другими, якщо вийде виграти у «Лейпцигу» у заключному турі. Також варто визнати, що у гостей був феноменальний шанс здобути перемогу, коли Мудрик прорвався флангом і віддав пас на Сікана, який з незрозумілих причин не зміг потрапити у порожні ворота.

«Селтик» фінішує останнім у групі, але намагатиметься порадувати вболівальників у фінальному матчі, в якому він вийде на поле проти чинного чемпіона турніру – «Реала» – на «Сантьяго Бернабеу», а «Шахтар» прийме на своєму полі «Лейпциг» у гонці за 1/8 фіналу.

footboom.com