Турніри

Ліга чемпіонів

Айнтрахт – Наполі 0:2. ЛЧ, 1/8 фіналу. Звіт

«Наполі» й «Айнтрахт» різними шляхами дісталися 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Лідери Серії А здобули п'ять перемог у групі поспіль і всі питання вирішили достроково, а франкфуртці забили два м'ячі в другому таймі заключного матчу проти «Спортинга» та в останній момент застрибнули на друге місце в своєму квартеті.

Віктор КОТОВ, «Футбольний клуб»

2023-02-22 00:15

Зважаючи на справи в національному чемпіонаті, де підопічні Лучано Спаллетті вже фактично можуть святкувати перше для клубу з 1990 року чемпіонство, саме неаполітанці вважалися беззаперечними фаворитами цього двобою.

Гості підтвердили свій статус на «Франкфуртштадіоні», за всіма статтями перегравши опонента. Вже до перерви вони мали вести в рахунку в три м’ячі, але Хвіча Кварацхелія не реалізував пенальті, а гол Віктора Осімхена не зарахували через невеличкий офсайду. Втім, найкращий снайпер поточного розіграшу чемпіонату Італії «вистрілів» і на євроарені.

Італійці організували чудову швидку атаку. Ірвінг Лосано прорвався правим флангом, подав на дальню стійку, де нігерійцю залишилося лише підставити ногу й забити фактично «в роздягальню».

Після виходу з неї німці самі собі вщерть ускладнили ситуацію, коли Рандаль Коло-Муані отримав пряму червону картку за грубу гру. А далі все вже було справою техніки. Кварацхелія красиво п'ятою відпасував в чужому штрафному майданчику на Джованні Ді Лоренцо, й капітан «Наполі» не менш красиво поклав м'яч у нижній кут ударом із лівої.

Мабуть, переможця цього протистояння вже виявлено. Команду Олівера Гласнера може врятувати лише диво.

АЙНТРАХТ (Франкфурт, Німеччина) – НАПОЛІ (Італія) – 0:2
Голи:
 Осімхен (40), Ді Лоренцо (65).
На 36-й хвилині Кварацхелія не реалізував пенальті (воротар).
Айнтрахт: Трапп, Бута (Кнауфф, 69), Н'Діка, Тута, Макс (Ленц, 90+2), Камада, Якич, Соу, Ліннстрем (Борре, 69), Гьотце (Аліду, 81), Коло-Муані.
Наполі: Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані, Кім, Олівера, Замбо-Ангісса (Ндомбелє, 80), Лоботка, Зелинськи, Лосано (Елмаз, 80), Осімхен (Сімеоне, 84), Кварацхелія (Політано, 84).
Попередження: Гьотце (60) – Кім (38), Елмаз (83).
Вилучення: Коло-Муані (58).

footclub.com.ua