Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів. Барселона – Динамо 1:0. Тер Стеген без роботи

Господарі не виглядали надпотужними, але створити бодай щось біля власних воріт суперникам не дали.

Костянтин ПАТКЕВИЧ

2021-10-20 21:57

Цікаво, з яким настроєм виходив на «Камп Ноу» Владислав Супряга? Після показової заміни у Львові багато хто поставив хрест на його перспективах у «Динамо», але Мірча Луческу продемонстрував, що попри незадоволення діями молодого нападника, продовжує вірити у Влада. За наставника з таким ставленням хлопець мав би буквально гризти каталонський газон…

Взагалі у порівнянні з матчем чотириденної давнини у стартовому складі киян відбулися лише три заміни – свої законні місця в «основі» зайняли Ілля Забарний, Сергій Сидорчук та Микола Шапаренко, які в суботу отримали важливий перепочинок.

Не варто, напевно, зайвий раз казати про складність поєдинку, який чекав на нашого чемпіона. Попри те, що «Барса» переживає важкі часи, що втратила Мессі та Грізманна, що посідає сьому сходинку в Ла Лізі, що не набрала жодного очка і не завдала жодного влучного удару у двох стартових зустрічах Ліги чемпіонів. Щоб усвідомити велич цього клубу, достатньо просто зауважити, що на лавці «блаугранас» залишилися такі парубки, як Фаті, Коутіньо та Агуеро…

Початок двобою вийшов неприємним. Після подачі Жорді Альби зліва Георгій Бущан застиг у напівпозиції, а Віталій Миколенко програв повітря Сержіньо Десту. На щастя, американець у ворота не поцілив. У найближчі 10-15 хвилин господарі зробили ще кілька схожих навісів, і, мабуть, не випадково: кожного разу наш голкіпер поводився достатньо невпевнено.

Каталонці швидко і прогнозовано заволоділи територією, проте кияни захищалися без зайвої метушні, діючи щільно і жорстко. Більше того, саме гравці «Барси» в дебюті гри частіше порушували правила.

Перша вилазка, що її організувало «Динамо», виглядала небезпечною, але завершилася неакцентованим ударом Віктора Циганкова – Жерар Піке із готовністю виконав роль щита. Два наступні уколи підопічних Рональда Кумана були куди більш перспективними. Обидва рази на вістрі опинявся Люк де Йонг, і якщо його повітряній атаці бракувало влучності, то після обвідного пострілу голландця метрів з 18 довелося виручати Бущану.

«Барса» продовжувала бомбардирувати карний майданчик гостей, раз у раз запалюючи там незрозумілі пожежі. На 36-й хвилині забутий усіма Дест бив із позиції правого вінгера, але наш кіпер своєчасно вскинув до гори руки. Цей дзвіночок залишився непочутим, адже майже відразу в аналогічних комфортних умовах опинився Піке. Альба подав ідеально, а довжелезний центрбек, до якого занадто пізно кинувся Миколенко, в дотик розстріляв Бущана. Згадаймо, що і в минулому сезоні ветеран розписався у воротах «біло-синіх».

Те, що каталонці не чіплятимуться за мінімальну перевагу, було зрозуміло, а вихід на другий тайм Фаті з Коутіньо став цьому лише зайвим підтвердженням. Шанс відзначитися 18-річний іспанський діамант отримав вже на 53-й хвилині, коли після чергової валідольної динамівської перепасовки обікрав Бущана. У вирішальний момент, щоправда, схибив, чим просто обурив Кумана. Тренеру був потрібен другий гол.

По закінченні години гри пішов з поля Супряга. Він начебто намагався чіплятися за м‘яч, але вище голови не стрибнув і жодного разу Марка-Андре тер Стегена не потурбував. Разом із Денисом Гармашем Луческу кинув у бій Вітіньо в намаганні додати гостроти нечисленним київським випадам.

З гостротою не дуже склалося, але принаймні гру від своїх воріт динамівці відсунули. До того ж з наближенням фінального свистка «Барса» потихеньку скидала оберти, зважаючи на слизькість рахунку і на ціну кожної помилки.

Фінальний штурм Київ організувати так і не зумів, фактично залишивши німецького голкіпера без роботи. Перед матчем-відповіддю на «Олімпійському», що відбудеться за два тижні – 2 листопада, суперники помінялися місцями. «Динамо», що тепер опустилося на останній рядок в групі E, буде потрібна перемога. З огляду на форму сьогоднішньої «Барселони» завдання не виглядає занадто фантастичним за умови сміливіших і розкутіших дій української команди.

БАРСЕЛОНА – ДИНАМО 1:0
Гол: Піке (36).
Барселона: тер Стеген, Мінгеса (Коутіньо, 46), Піке, Лангле, Жорді Альба, Бускетс, Гаві (Серхі Роберто, 69), Ф. де Йонг, Дест, Депай (Агуеро, 75), Л. де Йонг (Фаті, 46).
Динамо: Бущан, Кендзьора (Тимчик, 78), Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Циганков (Караваєв, 85), Буяльський (Рамірес, 85), де Пена (Вітіньо, 61), Супряга (Гармаш, 61).
Попередження: Ф.де Йонг (90).
Арбітр – Клеман Тюрпен (Франція).
20 жовтня. Барселона. «Камп Ноу». +21’C.

footclub.com.ua