Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів-2023/24: головні інтриги другого туру

Попереду другий тур Ліги чемпіонів УЄФА-2023/24. Найсильніші клуби континенту розраховують на увагу вболівальників з усього світу, а деяким гравцям забезпечено підвищений інтерес до чергових матчів. Розповідаємо про найцікавіше у другому турі.

«Футбольний клуб»

2023-10-03 09:30

3 жовтня

«Уніон» ? «Брага» (19:45)
«Зальцбург» ? «Реал Сосьєдад» (19:45)
«Манчестер Юнайтед» ? «Галатасарай» (22:00)
«Копенгаген» ? «Баварія» (22:00)
«Ланс» ? «Арсенал» (22:00)
ПСВ ? «Севілья» (22:00)
«Наполі» ? «Реал» (22:00)
«Інтер» ? «Бенфіка» (22:00)

4 жовтня

«Атлетико» ? «Фейєноорд» (19:45)
«Антверпен» ? «ШАХТАР» (19:45)
«Селтик» ? «Лаціо» (22:00)
«Боруссія» Дортмунд ? «Мілан» (22:00)
«Ньюкасл» ? «Парі Сен-Жермен» (22:00)
«Лейпциг» ? «Манчестер Сіті» (22:00)
«Црвена Звезда» ? «Янг Бойз» (22:00)
«Порту» ? «Барселона» (22:00)

Указаний київський час

Кроос готується до сотого матчу турніру в «Реалі»
У вівторок на першому плані зустріч «Наполі» ? «Реал», і для Тоні Крооса вона матиме особливе значення. Німецький півзахисник може провести свій сотий матч у Лізі чемпіонів та стати 27-м гравцем, хто дістався цієї позначки у складі одного клубу .

У віці 33 років Кроос залишається однією з найважливіших постатей у команді Карло Анчелотті. «Цього сезону з його появою на полі «Реал» регулярно досягає бажаного, ? оцінив внесок німця в гру мадридців колишній гравець «Реала», а нині футбольний експерт Альваро Беніто. ? Футбол у нього в голові. Разом із Лукою Модричем вони здатні створювати величезну небезпеку».

У першому турі з «Уніоном» Кроос це підтвердив. Короткий розіграш кутового розпочав атаку, яка зрештою призвела до переможного голу Джуда Беллінгема. Неаполь знає, кого варто побоюватися насамперед.

Чи зможе «Лейпциг» зупинити Голанна?
Ерлінг Голанн ? останній гравець, із яким хотів би зустрітися «Лейпциг» у Лізі чемпіонів. У 1/8 фіналу минулого сезону «Манчестер Сіті» розгромив удома «биків» із рахунком 7:0, а 23-річний норвежець відвантажив їм п'ять м'ячів . Більше того, Голанн забив «Лейпцигу» шість голів у чотирьох матчах за дортмундську «Боруссію». Разом: 11 м'ячів у шести поєдинках із «биками».

«У моїй голові все трохи розмито, тому я не пам'ятаю голів, ? сказав Голанн після березневого перформансу з п'ятьма забитими м'ячами. ? Пам'ятаю, як бив по воротах, особливо не роздумуючи. Чесно кажучи, дуже втомився після святкувань голів. Це був чудовий вечір. Я дуже пишаюся тим, що граю в Лізі чемпіонів. Всі знають, що я люблю цей турнір».

Лідер атак «Сіті», напевно, намагатиметься поповнити свій особовий рахунок у Лізі чемпіонів, тому команді Марко Розе знадобиться дуже ефективний план, щоб стримати головного голеадора сучасності.

Пепе знову зустрінеться з «Барселоною»
Кріштіану Роналду, Ліонель Мессі, Серхіо Рамос, Хаві Ернандес ? ці великі зірки відразу приходять на думку, коли згадуєш легендарні битви «Реала» та «Барселони» за останні 10-15 років. У середу ввечері спогади наринуть на ще одну легенду «ель класико» ? 40-річний Пепе вперше зустрінеться з «Барсою» відколи залишив іспанську столицю в 2017 році.

У складі «Реала» захисник збірної Португалії протистояв каталонцям аж 23 рази: 10 перемог, дев'ять поразок, чотири нічиї. Настрій у португальського ветерана, як і раніше, найбойовіший. «Важливо показати, хто ми є, і принести радість мільйонам людей», ? сказав Пепе перед матчем першого туру з донецьким «Шахтарем», у якому його «Порту» переміг 3:1.

Утім, не менш рішуче налаштована й «Барселона», яка в двох останніх сезонах не зуміла вийти в плей-офф Ліги чемпіонів. Каталонці не мають наміру повторювати минулих помилок і хочуть якнайшвидше створити комфортний гандикап у групі. Після домашніх 5:0 з «Антверпеном» команда Хаві тепер намагатиметься забрати очки з «Порту».

Розклад групового етапу

Тур 2: 3/4 жовтня
Тур 3: 24/25 жовтня
Тур 4: 7/8 листопада
Тур 5: 28/29 листопада
Тур 6: 12/13 грудня

Що далі?
• У третьому та четвертому турі команди проведуть спарені матчі вдома та на виїзді. Отже, всі 32 клуби мають шанс отримати перевагу над суперником за особистими зустрічами.

• Колишні захисники «Інтера» Мілан Шкрініар й Ашраф Хакімі в третьому турі намагатимуться допомогти «ПСЖ» обіграти «Мілан», до якого обидва за «старою звичкою» мають особливі почуття.

• «Фейєноорд» Арне Слота обіграв «Рому» в першому чвертьфінальному матчі минулої Ліги Європи УЄФА, але за підсумками зустрічі у відповідь далі пройшли італійці. Як складатимуться для роттердамців поєдинки з іншим римським клубом – «Лаціо»?

footclub.com.ua