Турніри

Ліга чемпіонів

Ван Леувен: «Знаємо, як грає «Антверпен» та прораховуємо всі варіанти»

Головний тренер «Шахтаря» Патрік ван Леувен відповів на запитання журналістів перед матчем з «Антверпеном» у 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів.

2023-10-03 21:05

– Наскільки важко налаштовувати команду психологічно, враховуючи останні невдалі результати?
– Це непросто. Ми говоримо про Лігу чемпіонів – це завжди складно та потребує додаткових сил і роботи.

– У першому матчі ви дуже здивували стартовим складом. Чи дивуватимете завтра у грі з «Антверпеном»?
– Наша головна мета – перемогти. Тому завтра ми побачимо, буде якась несподіванка для суперника чи ні. Але наше завдання – виграти.

– Чи добре ви знаєте «Антверпен»? І наскільки впливає ситуація в Україні на підготовку до гри?
– Щодо першого запитання, то ми, звісно, переглядали всі матчі «Антверпена», знаємо, як грає суперник. Ми так само прораховуємо всі ситуації, усі варіанти. Як я вже казав, наша мета – перемогти та якнайкраще представити команду у завтрашній грі.

Що ж до поточної ситуації, то в Україні триває війна. Перший складний момент – це пересування в межах країни та за кордоном, тому що це зараз забирає набагато більше часу. Другий момент: під час матчів в Україні часто лунають повітряні тривоги, через що наші ігри тривають понад 90 хвилин. Це впливає психологічно та мотиваційно, але така ситуація. У нас війна, воєнний стан, ми маємо агресора. І в такій ситуації мусимо підлаштовуватися.

– Містере, після поразки в матчі з «Ворсклою» з’явилися чутки про вашу можливу відставку. Як почуваєтеся зараз? Відчуваєте тиск від результатів або ж довіру керівництва?
– Звісно, результати були не такими, як ми очікували. Є трохи тиску, але не зі сторони, а це більше внутрішній тиск, який стимулює в позитивному розумінні, мотивує на перемогу. І ми знаємо, що саме це завдання стоїть перед нами завтра.

shakhtar.com