Турніри

Ліга чемпіонів

Брюгге – Бенфіка 0:2. ЛЧ, 1/8 финалу. Звіт

Форвард господарів Роман Яремчук так і не з'явився у матчі проти своєї колишньої команди, залишившись на лаві для запасних.

2023-02-16 00:25

У першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА лісабонська «Бенфіка» вирушила в гості до бельгійського «Брюгге», де зуміла здобути перемогу.

Перший небезпечний момент створила «Бенфіка» вже на 3-й хвилині: після навісу з кутового м'яч відскочив до Рамуша і той пробив головою. Гонсалу не очікував на такий подарунок (підозрюючи, що опинився в офсайді), тож пробив не сильно і прямо у руки голкіперу. Господарі одразу ж відповіли стрімкою атакою лівим флангом, яку завершував Бьюкенен – м’яч після удару з гострого кута забрав Влаходімос.

Вболівальники шаленими піснями гнали «Брюгге» вперед і команда віддячувала їм за підтримку гострими комбінаціями біля воріт суперника. В середині тайму «чорно-сині» на якийсь час просто закрили «Бенфіку» на її половині поля – захист працював на відбій. Португальцям вдалось стримати натиск бельгійців і відсунути гру від своєї штрафної.

На 26-й хвилині господарі ледь не привезли собі гол. Атака лівим флангом, Грімальдо під тиском захисника зберіг м'яч у полі і пробив. Оборонець, вибиваючи на кутовий, дивом не зрізав у власні ворота. Вже у наступній атаці Антоніу Сілва, після навісу Отаменді, розстрілював Міньйоле головою з близької відстані – над поперечиною. За трохи ще один Сілва – Рафа – спочатку випробував на міцність ліву стійку, а згодом, випередивши кількох захисників, цілив низом у правий кут. Міньйоле на місці.

І знову Рамос зблизька пробивав головою після навісної передачі – м'яч просвистів над поперечиною. За дві хвилини до завершення першого тайму Отаменді ціною жовтої картки зупинив Ланга. Арбітр призначив штрафний, який сам Ланг і виконав. Його навіс результативно замкнув Мехеле, але рефері угледів міліметровий офсайд, скасував гол і команди пішли на відпочнок за рахунку 0:0.

По перерві «Бенфіка» заробила пенальті. Джек Хендрі, який повернувся з оренди з «Кремонезе», сфолив на супернику і арбітр, після консультацій з VAR, вказав на позначку. Жоау Маріу з відскоком від поперечини розпакував ворота Міньйоле.

«Брюгге» кинувся відіграватись, але грав сумбурно, нервово, часто помиляючись, на тлі солідної «Бенфіки» виглядаючи дещо розгублено.

Екс-форвард «Шахтаря» Давід Нерес, який вийшов на заміну, в середині другої сорокап'ятихвилинки виходив сам на сам, але чомусь пригальмував, дочекався захисників і віддав пас в нікуди. «Бенфіка» продовжила тиснути і створювати момент за моментом, нічого не дозволяючи бельгійцям біля своїх воріт. З нечастими кутовими «орли» справлялись на раз.

За дві хвилини до завершення основного часу Нерес поставив фінальну крапку: дві поспіль помилки суперника, Давід перехопив, вийшов сам на сам і пробив під праву стійку. Екс-гірник на третій доданій оформив дубль, але арбітр гол скасував через офсайд.

Український форвард «Брюгге» Роман Яремчук потрапив у заявку, але зіграти проти своєї колишньої команди так і не зміг, просидівши весь матч на лаві запасних – шанс вийти на останні 10 хвилин отримав його конкурент Ферран Жутгла (який нарешті відновився від травми).

БРЮГГЕ – БЕНФІКА – 0:2
Гол:
Жоау Маріу (51, з пенальті), Давід Нерес (88).
Брюгге: Міньйоле, Одої (Нільсен, 65), Хендрі, Ланг, Мейєр, Оньєдіка, Бьюкенен, Камал Соуа (Ютгла, 79), Ванакен, Мехеле, Мата.
Бенфіка: Влаходімос, Алехандро Грімальдо, Бах, Антоніу Сілва, Чикіньо, Жоау Маріу, Рафаел Сілва (Давід Нерес, 65), Отаменді, Флорентіну Луїш, Тавареш, Гонсалу Рамуш (Гонсалу Гедеш, 65).
Попередження: Одої (9), Соуа (29) – Отаменді (43).

football24.ua